Sari la conținut

Lichid spalat parbriz care nu ingheata

  • Utile

Lichid spalat parbriz care nu ingheata, necesar in sezonul rece si folosit pentru a curata parbrizul instant, chiar si la temperaturi scazute. Pastrarea parbrizului curat in timpul deplasarii cu masina este un aspect esential. Un lichid de parbriz iarna cu utilizare pentru deplasare cu masina, poate sa nu para un produs atat de important, insa multi soferi nu isi dau seama de fapt ca acest produs conteaza destul de mult.

Din pacate, goana dupa bani a unor producatori pentru lichid spalare parbriz, duce la descoperirea in magazine a unor produse de slaba calitate. Nu intotdeauna compozitia folosita este una care sa reziste la gerurile iernii, sa curete parbrizul, dar mai ales, sa nu inghete.

Exista posibilitatea sa te trezesti in mers cu lichidul inghetat in rezervorul dedicat, in situatia temperaturilor foarte scazute. Pe piata sunt destule produse livrate in fel de fel de ambalaje rezistente si chiar generoase, cu recomandari de -20 grade, sau -30 grade. Doar ca pe durata intregului sezon rece, risti sa te trezesti cu lichidul inghetat in caz de temperaturi foarte scazute.


Lichid spalat parbriz care nu ingheata

De aceea, in cele ce urmeaza mai jos, exista o reteta simpla de a prepara acasa propriul lichid de parbriz.
Ingredientele sunt ieftine, se fabrica rapid si functionează la fel de bine ca si cele cumparate dintr-un magazin. Compozitia consta in apa distilata, alcool izopropilic (izopropanol), care se gasesc destul de usor in comert si putin sampon sau chiar lichid de spalat vasele, pentru aroma. Apa distilata nu contine saruri minerale care sa se cristalizeze la temperaturile joase, deoarece rezista si la temperaturi de -4, sau -5 grade.

Pentru o calitate garantata a compozitiei, cantitatile care trebuie folosite sunt un litru de alcool impreuna cu 3 litri de apa distilata. O data combinat acest amestec, lichidul format nu va ingheata la temperaturi de -15 grade Celsius.

La final, pentru a face testul de inghet, se lasa vasul cu lichidul pentru parbriz in aer liber peste noapte. Dimineata se va observa daca textura fluidului s-a schimbat sau nu. Daca exista modificari, se mai adauga putin alcool, dupa care se poate turna in rezervorul de lichid al stergatorului de parbriz.

In urma acestei recomandari, un sofer este multumit sa curete cu acest lichid spalat parbriz care nu ingheata, fara a cumpara un produs din comert care sa inghete la -5 grade Celsius.
Lichid spalat parbriz care nu ingheata

Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.


Distribuie prietenilor