Sari la conținut

Limitatoare de viteza in Suedia


Limitatoare de viteza in Suedia, par sa fie o viitoare arma impotriva vitezomanilor, solutia ideala fiind descoperita de catre politistii suedezi. Acestia au apelat la companii care au dezvoltat o „capcana” pentru acei soferii auto care depasesc limita legala de viteza. Astfel, pe anumite portiuni de drum, se reduce patrularea pe sosele a echipajelor de politie.

Limitatoare de viteza in Suedia

Aceste limitatoarele de viteza in versiune suedeza, au fost botezate Actibump si sunt de constructie metalica. Particularitatea lor este faptul ca ele nu sunt simtite de soferi care circula cu viteza legala, fiind asezate la același nivel cu asfaltul.

Sistemul este realizat dintr-un jgheab metalic adanc de 6 cm montat pe suprafata drumului. Acesta utilizeaza o unitate radar situata pe marginea drumului pentru a monitoriza viteza vehiculului care se apropie.

In cazul in care un vehicul vine cu o viteza mare, placa metalica ce acopera adancitura din asfalt coboara si lasa sa se formeze o denivelare care il va zgudui pe vitezoman, scuturand serios masina.
Urmareste videoclipul

Sistemul este gandit pentru toate situatiile reale cu care se poate intalni un participant la trafic.
De exemplu, biciclistii pot sa evite zona centrala a acestor limitatoare ruland pe zonele laterale, in timp ce vehiculele de urgenta sunt excluse de la eventuale neplaceri, pentru ca pot comunica cu noua inventie, atunci cand se afla in misiune.


Aceste limitatoare de viteza in Suedia au fost testate in oraşul suedez Linköping, si in timp acestea si-au demonstrat eficienta, conform celor scrise pe Itsinternational.com.
Actibump beneficiaza in Suedia de 43 de instalatii si in Australia de 7 instalatii, Olanda fiind o alta tara care doreste sa adere la o astfel de implementare.
Limitatoare de viteza in Suedia

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact