Sari la conținut

Limite de viteza in Germania


Limite de viteza in Germania, pe acea retea de autostrazi care detinea o lungime totala de 13 200 km in anul 2019, pentru un numar de 122 de autostrazi. Majoritatea autostrazilor din aceasta tara au benzi multiple, rezultand o lungime totala de aproximativ 59 000 km de benzi.

Cea mai mare autostrada din Germania

Cea mai mare autostrada din Germania incepe la granita cu Danemarca, din Ellund, si se termină la granita cu Austria, langa Füssen. Potrivit Autobahn History Association, A7 este cea mai lunga autostrada din Germania si chiar din Europa, masurand cu aproximatie 960 de kilometri.

Limite de viteza in Germania

Inca nu exista o limita maxima de viteza pe unele autostrazi germane. Aceasta inseamna ca acolo unde semnele de circulatie nu specifică o limita de viteza pe anumite portiuni, soferii isi pot seta, în general, propria viteza.


Iata, prin randurile care urmeaza, cat de repede poti conduce in Germania si ce este indicat sa respecti pentru a nu avea neplaceri in trafic, mai putin pentru soferii de TIR.

In localitateIn afara localitatiiSosea rapida cu 4 benziAutostrada
Mopede2525InterzisInterzis
Scuter4545InterzisInterzis
Motociclete50100130 (B)130 (B)
Motociclete cu remorca50606060
Autoturisme si autorulote < 3500 kg50100130 (B)130 (B)
Rulote 3500-7500 kg5080100100
Rulote > 7500 kg50608080
Autoturisme si autorulote < 3500 kg cu remorca/rulota508080 (C)80 (C)

Limitele de viteza afisate in tabel (50 km/ora în zonele urbane, 100 km/ora in zonele rurale si 130 km/ora viteza recomandata „neobligatorie” pe autostrazi) se aplica motocicletelor, autoturismelor si altor vehicule cu o greutate totala maxima admisa de 3,5 tone.

Reglementari diferite se aplica camioanelor, autobuzelor si vehiculelor cu remorci in afara zonelor urbane si pe autostrazi. Camioanele de peste 3,5 tone au voie sa circule pe autostrazi cu o viteza maxima de 80 km/ora. Motocicletele cu remorca au voie sa circule cu maximum 60 km/ora in localitate si pe autostrada.

In tot mai multe orase germane (interioare), se aplica o limita de viteza mai mica de 30 km/ora. Prin urmare, se acorda o atenție deosebita indicatoarelor de limita de viteza din orase. Din ianuarie 2021, orasul Frankfurt pe Main a fost supus unei viteze maxime de 40 km/ora.

B: Aceasta nu este o viteza maxima, ci fara limita de viteza.
C: Masinile cu remorca/rulota si care au aprobate de la  TÜV certificate cu viteza de 100 km/ora, se pot deplasa cu aceasta viteza


Pe autostrazile care au 3 benzi in fiecare sens, nu este voie sa se utilizeze banda din stanga atunci cand se tracteaza o remorca/rulota, cu exceptia cazului in care acest lucru este necesar pentru depasire. (Chiar si camioanele cu o masa maxima admisa mai mare de 3500 kg nu au voie sa foloseasca banda din stanga).

Atunci cand vizibilitatea este redusa pe o distanta de 50 m sau mai putin, cauzata de ceata, ninsoare sau ploaie abundenta, viteza maxima este de 50 km/ora. Numai vehiculele care pot si au voie sa circule cu cel putin 60 km/ora sunt permise sa depaseasca aceasta limita.

Nu ai voie sa conduci mai repede decat ritmul de mers pe jos in zonele rezidentiale si in vecinatatea copiilor care se joaca si/sau a persoanelor in varsta sau cu dizabilitati.

Ce mai trebuie stiut este faptul ca daca un indicator de limita de viteza are un semn care indica etichete drum in lucru cu o perioada de timp afisata, aceasta limita de viteza se aplica si sambata ( etichetele de drum in lucru insemnand  de luni pana sambata). Daca nu se aplica o limita de viteza in weekend, semnul va indica Lu-V.

Semnalizare camera de viteza

Este interzisa dotarea si utilizarea echipamentelor de detectare radar.
De asemenea, este interzisa utilizarea unei functii sau a unei aplicatii speciale pentru semnalizarea radarelor fixe sau a comenzilor rutei in sistemele de navigatie si pe telefoane, tablete si laptopuri. Functia sau aplicatia de alerta pentru radar trebuie sa fie dezactivata pe aceste dispozitive. Se recomanda eliminarea de toate informatiile despre radare de pe dispozitivele detinute. [/su_spoiler]

Depasirea limitei de viteza

Oricare sofer care incalca limite de viteza in Germania, precum viteza maxima admisa, sau o limita de viteza, trebuie sa se astepte la amenzi sau sanctiuni. Amploarea acestor sanctiuni depinde de motivul încălcarii. Noul catalog de amenzi, care nu a fost aplicat pana acum din cauza unor erori formale, prevede amenzi cuprinse intre 20 euro si 600 euro, doua puncte si o interdictie de conducere de trei luni pentru depasirea limitei de viteza in afara localitatilor.

In zonele urbane, amenzile din noul catalog de amenzi variaza de la 30 euro, la o combinatie de o amenda de 680 euro, doua puncte si o interdictie de conducere de trei luni. Valorile declarate se aplica numai autoturismelor de pana la 3,5 tone fara remorca.

Concluzie

Respectarea limitei de viteza este esentiala pentru siguranta rutiera si pentru siguranta personala a participantilor la trafic. Cei care respecta regulile si se comporta intotdeauna in conformitate cu ele, reduc riscul de accidente si daune.
Limite de viteza in Germania

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor