Sari la conținut

Masina anului 2022 in Europa


Masina anului 2022 in Europa este Kia EV6, fiind pentru prima data in istorie cand un model Kia castiga prestigiosul titlu „Masina Anului in Europa”. Juriul destinat acestei competitii a fost format din 61 de jurnalisti din 23 de tari. In clasament, dupa este modelul 100% electric Kia EV6, se afla Renault Megane E-Tech si Hyundai IONIQ 5.

Trofeul „Masina Anului” (Car of the Year) se poate mandri cu o istorie de aproape 60 de ani, primul concurs de acest gen fiind organizat in 1964 si este organizat cu ajutorul a sapte reviste de profil din Europa: Auto (Italia), Autocar (Marea Britanie), Autopista (Spania), Autovisie (Olanda), L’Automobile Magazine (Franta), Stern (Germania) si Vi Bilägare (Suedia).


Pentru a se intra in concurs, masinile trebuie sa fie modele noi, lansate cu cel mult 12 luni inainte de data fiecarui concurs. Premierea nu se face doar catre autoturisme europene, numai ca, pentru a fi nominalizat un model, trebuie sa fie comercializat in cel putin cinci tari europene.

Masina anului 2022 in Europa

Piata masinilor electrice este una deosebit de interesanta in ultima vreme, vanzarile sunt în plina expansiune, determinand toti marii producatori sa raspunda prin lansarea de noi modele.
Modelul 100% electric Kia EV6 a fost initial selectat pentru a fi luat în considerare pentru premiul de top, alaturi de peste saizeci de modele autoturisme care au fost lansate anul trecut, in 2021. Modelul companiei din Coreea de Sud a primit un total de 279 de puncte.

Dupa vot, ordinea celor sapte masini selectate apare astfel:
* Kia EV6 – 279 puncte;
* Renault Megane Electric – 265 puncte;
* Hyundai Ioniq 5 – 261 puncte;
* Peugeot 308 – 191 puncte;
* Skoda Enyaq iV – 185 puncte;
* Ford Mustang Mach-e – 150 puncta;
* Cupra Born – 144 puncte;

Cateva pareri extrase din partea juratilor in cadrul concursului Masina anului 2022 in Europa:

„EV6 se remarca prin combinarea eficientei energetice, a bateriei de mare capacitate si a incarcarii ultra-rapide”.

„Conducere mai sportiva, suspensie mai ferma, autonomie inalta si incarcare rapida excelenta, datorita sistemului de 800 de volti, spatiu imens, pachet bun (frunk), detalii frumoase in interior precum comutatoarele cu mod dublu pentru navigatie si controlul climatizarii, fara ornamente din piele.”


„In interiorul habitaclului spatios si bine finisat, inovatia tehnologica este aplicata pentru a creste calitatea vietii la bord. Si odata ajuns la volan, EV6 ofera un condus lin si placut”.

„Cea mai buna masina electrică dintre toti finalistii. Are aceleasi virtuti ca si Ioniq 5, dar este o masină si mai echilibrata, mai rafinata in set-up, mai atractiva in design, cu finisaje de calitate superioara… Si batandu-ne la emotii avem cei 585 CP de GT dezvoltat cu Rimac”.

„Excelent EV datorita incarcarii rapide și autonomiei bune pentru pret. In comparatie cu Hyundai, EV6 ofera o manevrabilitate mai jucausa si o direcție mai stransa. Un pic mai sportiv per ansamblu”.

Dar cat costa Kia EV6

Varianta clasica dotata cu un sistem de propulsie electric cu o putere de 170 CP si avand tractiune spate alimentat de o baterie cu capacitate de 58 kWh, are un preț de pornire la noi de la 47 993 de euro.

Apropo, legat de acest subiect, trebuie aflat ca respectiva Comisie a juriului concursului a decis cu majoritate de voturi sa suspende Rusia de la alegerile din acest an 2022. Voturile Rusiei nu au fost numarate, iar drapelul rusesc nu a fost afisat.
Masina anului 2022 in Europa

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor