Sari la conținut

Masina defecta pe autostrada


Masina defecta pe autostrada, mai ales ca o deplasare pe un asemenea traseu ar trebui sa fie rapida, lina si mai ales confortabila, dar cu toate acestea, se poate intampla ca soferul sa aiba surprize neplacute pe traseu. Blocajele de trafic, accidentele sau avariile, sunt cele care te fac sa poti uita de o calatorie placuta si confortabila.

Defectiunea pe autostrada a masinii este mai problematica decat in ​​oras, sau in cunoscutele DN (drumuri nationale). Acest lucru se datoreaza faptului ca multi soferi nu stiu cum sa faca fata unei masini defecte pe autostrada. Daca te intrebi sa fie posibil sa tractezi masina pe autostrada, sau daca este posibil sa schimbi o roata, urmareste acest articol auto.

Oricare sofer care a suferit macar o data o defectiune neasteptata a mașinii departe de casa, stie cat de stresanta si de costisitoare poate fi o astfel de aventura. Cauza unei defectiuni este de obicei dificil de diagnosticat si poti aștepta mult timp dupa o asistenta rutiera profesionala. Cu toate acestea, atunci cand ai o avarie pe autostrada, este imperativ sa ramai calm si sa respecti legea.

Masina defecta pe autostrada

Indiferent de cauza defectiunii masinii , nu uita în primul rand sa ai grija deosebita pentru a nu te pune in pericol, atat pe tine, cat si pe alti participanti la trafic. Daca este posibil, intr-un astfel de moment, incearca intotdeauna sa opresti masina cat mai aproape de marginea dreapta a drumului, de preferat intr-o parcare, sau daca este prezenta, intr-o benzinarie.

In cazul unei masini defecte pe autostrada, ar trebui sa tragi imediat pe banda de urgenta si sa semnalizezi ca masina este stationata, aprinzand luminile de avarie. In plus, in spatele masinii trebuie plasat un triunghi reflectorizant:


– pe autostrada, amplaseaza triunghiul de avertizare la 100 de metri de masina;
– intr-o zona nedezvoltata, trebuie amplasate triunghiuri reflectorizante la 30-50 de metri de masina, in fata si in spate;
– in zonele urbane, un triunghi de avertizare trebuie plasat in spatele masinii, sau chiar pe aceasta, la o inaltime de cel mult 1 metru.
Conditia de baza este ca si ceilalti participanti la trafic sa poata observa triunghiurile in timp util si sa se poata adapta la conditiile de mers.

Soferul este obligat sa poarte si vesta reflectorizanta. Este necesar nu numai pentru un eveniment de noapte, ci si pe timpul zilei. Dupa ce masina a fost asigurata corespunzator, poti apela pentru un serviciu rutier. Important este sa nu incerci sa-ti repari masina aflat pe banda de urgenta, deoarece, chiar daca ai oprit pe o asemenea banda, nu inseamna ca esti in siguranta.

Schimbarea unei roti pe autostrada

Probabil ca ti s-a intamplat, macar o data, sa faci pana. Dar cum procedezi daca te afli pe autostrada?
Teoretic, daca ai o roata de rezerva, inlocuirea nu ar trebui sa dureze mai mult de 15-20 de minute. Schimbarea rotii pe autostrada ar trebui sa respecte aceleasi reguli ca pe alte drumuri, acestea insemnand ca ar trebui sa:

– trage pe banda de urgenta;
– imbraca vestea reflectorizanta, care trebuie sa fie in interiorul masinii, nu in portbagaj;
– coboara din masina prin partea dreapta;
– amplaseaza triunghiul reflectorizant;

Din pacate, inlocuirea unei roti pe autostrada nu este atat de usoara in practica, mai ales daca afara ploua, ninge sau bate un vant puternic. Inlocuirea in astfel de momente se poate transforma intr-un adevarat chin.

In plus, din ce in ce mai des, in masina, in loc de roata de rezerva, purtam truse de reparatii, care in cazul unei avarii majore a anvelopelor se dovedesc a fi inutile. Intr-o astfel de situatie, suntem nevoiti sa asteptam ajutor de la o alta persoana, sau pur si simplu, sa apelam la serviciile de asistenta rutiera de pe autostrada.

Tractare pe autostrada

Desigur, in afara de o pana, exista probleme mult mai grave care au ca rezultat imobilizarea masinii, ca urmare a unei avarii, a unui accident, a lipsei de carburant, sau chiar a unei imbolnaviri bruste a soferului in timpul deplasarii. In acest caz, va fi necesar tractarea masinii pe autostrada.

Ce trebuie retinut, este faptul ca tractarea (remorcarea), se face pana la cea mai apropiata iesire, statie alimentare, sau atelier de reparatii de pe autostrada. Este recomandat ca astfel de proceduri sa fie realizate numai cu vehicule autorizate, fiindca soferul masinii avariate nu poate conta pe ajutorul altui sofer.

De final

Adevarul este ca oricine poate experimente neplacute si neasteptate pe drum. Cu toate acestea, daca suntem pregatiti corespunzator pentru ele, vom reduce semnificativ costurile si stresul aferent. Asa ca, ai grija de siguranta si confortul tau, pentru a nu fi surprins in cel mai putin asteptat moment.
Masina defecta pe autostrada


Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact