Sari la conținut

Masina stingere vehicule electrice in flacari


Masina stingere vehicule electrice in flacari, prin prezentarea in acest articol auto a modelului de masina pompieri Hiload 6×6 Rapid Intervention Vehicle. Acesta este un nou camion de pompieri prezentat de creatorii sai drept masina de pompieri suprema pentru stingerea masinilor electrice in flacari, mai ales ca o masina electrica care arde este adesea greu de stins.

Deoarece frica de incendii ale vehiculelor electrice joaca un adevarat rol, asa cum sa dovedit in multe cazuri, Compania engleza Prospeed Motorsport a lansat o masina de pompieri care se considera ideala pentru stingerea incendiilor de vehicule electrice in parcari, sau pe traseu.

Masina stingere vehicule electrice in flacari

Acest vehicul de intervenție rapida, Hiload 6×6 (RIV), este un colos cu sase roti si este construit pe baza unui Toyota Hilux si, cu o inaltime de 1,85 metri, este aproximativ la fel de inalt ca un Range Rover. Spre deosebire de o masina de pompieri traditionala, acest model poate intra in majoritatea garajelor de parcare subterana datorita inaltimii sale limitate.

Hiload 6×6 RIV nu este orice Hilux cu o suprastructura. Prospeed Motorsport spune ca si-a construit propriul sasiu pe cadrul lui Hilux. Hiload 6×6 are o sarcină utila maxima de nu mai putin de 3.000 de kilograme si cantareste 5.600 de kilograme, cu o incarcatura completa. Suprastructura face ca noul vehicul de pompieri sa fie cu 1,23 metri mai lung decat un Hilux conventional.

Prospeed Motorsport echipeaza Hiload 6×6 cu ceea ce numeste un sistem Coldcut Cobra. Cu aceasta optiune, apa iese din furtunul de inalta presiune, in care s-a dizolvat un abraziv care poate patrunde in placa inferioara si in straturile de protectie ale unui acumulator de masina electrica. Cu o presiune de nu mai putin de 300 de bari, acest lichid poate fi „injectat” intr-un pachet de baterii, pentru a le raci. Acest model Hiload 6×6 este in prezent supus unor teste extinse pe teren, in Republica Ceha.
Masina stingere vehicule electrice in flacari


Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact