Sari la conținut

Masina zburatoare electrica de 300 000 dolari


Masina zburatoare electrica de 300 000 dolari, un prototip realizat de compania americana din Silicon Valley, Alef Aeronautics, a primit certificat de navigabilitate de la FAA, fiind primul vehicul zburator care poate fi condus pe drumurile publice si care poate parca ca o masina normala.


Alef Aeronautics, a declarat intr-un comunicat de presa, ca a primit o certificare speciala de navigabilitate de la Federal Aviation Administration (FAA) pentru modelul A. Masina zburatoare, care este 100 % electrica, va transporta unul sau doi pasageri. Compania spera ca va permite soferilor optiunea atat de conducere pe strada, cat si de decolare verticala, masina fiind conceputa pentru a se potrivi in infrastructura urbana existenta pentru conducere si parcare.

Masina zburatoare electrica de 300 000 dolari

Masina este capabila sa decoleze vertical sau orizontal si se asteapta sa aiba o autonomie de drum de 200 de mile (aprox. 320 km) si o raza de zbor de 110 mile (aprox. 170 km). Deja, au inceput sa preia comenzi pe site pentru primele modele. In ianuarie, compania a declarat ca peste 440 dintre vehiculele sale au fost precomandate „atat de la persoane fizice, cat si de la consumatori corporativi”, iar  Dukhovny (Directorul executiv al Alef) a declarat pentru CNBC ca viitorii clientii se pot astepta sa isi vada masinile zburand pana in 2025.

Curios este faptul ca, in afara de caroseria futurista, acest automobilul aeronautic nu are aripi si nici rachete rotative in caroseria sa. Despre cum decoleaza, s-a afisat, timpul unei prezentari inregistrate video, de catre Jim Dukhovny, care are experienta in inginerie software, iar odata ce se afla la cativa metri in aer, intreaga masina se roteste lateral, iar 8 lame rotative o pot propulsa inainte, in timp ce scaunul pasagerului se intoarce astfel incat acesta sa ramana vertical in timpul zborului.

Masina zburatoare electrica de 300 000 dolari
foto: gadgetadvisor.com
Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact