Sari la conținut

Masinile parcate pe trotuar vor fi ridicate


Masinile parcate pe trotuar vor fi ridicate de catre Politia Rutiera, printr-o initiativa a celor din Camera Deputatilor, care a fost deja adoptata. Pana acum, Politia Rutiera declara ca legea nu-i permite sa ridice decat autoturismele parcate neregulamentar pe carosabil, numai ca, aceasta initiativa a fost adoptata cu 232 de voturi pentru, 3 impotriva si 29 de abtineri.

Potrivit actului normativ, Politia Rutiera poate dispune ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar mai ales in cazurile in care acestea obstructioneaza grav sau creeaza situatii de pericol pentru participantii la trafic.

În forma în vigoare a Codului Rutier această măsură poate fi dispusă doar dacă maşinile sunt staţionate ilegal pe partea carosabilă. Prin urmare, dacă un vehicul este staţionat neregulamentar în întregime pe trotuar, Poliţia nu poate dispune ridicarea acestuia„, se arată în expunerea de motive, potrivit Agerpres.

Masinile parcate pe trotuar vor fi ridicate

Acest proiect pare binevenit, dar oare ce se intampla cand sunt milioane de autovehicule si existenta locurilor de parcare este mai mereu sub numarul necesar si nu vor fi niciodata suficiente.

Iata ce a declarat a afirmat deputatul Alin Colesa, legat de acest proiect de lege care a ajuns la Presedintele Romaniei:
Doar în Bucureşti există aproximativ 1,4 milioane de autovehicule, la care se adaugă 500.000 aflate în tranzit, deci aproape 2 milioane de autovehicule la un număr de locuri de parcare de aproximativ 350.000. Ne aflăm într-o situaţie fără ieşire, de care sunt vinovaţi cei care au guvernat până acum, cei care au deţinut UAT-urile până acum, cei care au creat drumuri de 3, 4, 5 metri, drumuri pe care nu pot trece simultan nici măcar două maşini.


Ne aflăm într-o situaţie imposibilă, pentru care nu sunt vinovaţi nici pietonii, nici conducătorii auto care sunt nevoiţi să-şi lase pe unde pot autovehiculele, ci cei care au guvernat până acum. Ca atare, ne vom abţine de la a vota o astfel de lege care sună bine, dar dă loc la foarte multe abuzuri„.

Consideri ca Politia Romana trebuie neaparat sa ridice vehiculele, poate bloca rotile, sau ar fi ceva mai eficient sa dea amenzi?
Adauga comentariul tau pe pagina noastra din Facebook si „fa-te auzit”!
Masinile parcate pe trotuar vor fi ridicate

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact