Sari la conținut

Mirosuri ciudate si suspecte la o masina


Mirosuri ciudate si suspecte la o masina, chiar daca majoritatea masinilor noi se afiseaza cu acel miros de nou, un aspect satisfacator de altfel, exista si alte mirosuri specifice. Sunt mirosuri pe care soferii nu ar trebui sa le ignore niciodata. Identificarea din timp a acestor mirosuri suspecte pot ajuta proprietarii de masini sa fie constienti si sa evite problemele si cheltuielile unei defectiuni neasteptate.

Mirosurile neobisnuite pot fi un semn de probleme grave si poate chiar costisitoare pentru masina ta. Actionand rapid si facand reparatiile necesare, vei putea respira linistit, stiind ca nu exista probleme grave.

Mirosuri ciudate si suspecte la o masina

Mirosurile din masina sunt un indicator clar ca ceva nu este in regula, asa ca nu este recomandat sa ignori un miros ciudat atunci cand conduci.

Cauciuc ars

Mirosul de cauciuc ars ar putea fi transmis de catre curele de transmisie care aluneca sau furtunuri slabite deplasate greșit, care s-ar putea freca de componentele de transmisie. Nu introdu mana in zona respectiva daca compartimentul motorului este fierbinte.

Hartie arsa

Mirosul de hartie arsa este un alt miros distinct, asa ca ar trebui sa fie ușor de retinut, iar el denota ca exista sanse mari sa vina de la ambreiaj. Mirosurile de ambreiaj sunt destul de frecvente si nu inseamna intotdeauna ca exista o defectiune grava si care trebuie reparata. Cel mai adesea sunt cauzate atunci cand un sofer forteza masina, sau tine pedala de ambreiaj apasata la jumate. Acest lucru face ca ambreiajul sa alunece, supraincalzindu-si siscurile si provocand un miros de hartie arsa.


Ulei ars

Mirosul de ulei motor fierbinte ar putea insemna ca uleiul se scurge pe sistemul de evacuare. Pentru a verifica scurgerea, cauta urme de ulei pe sol in parcare, sau fum care provine din zona motorului.

Miros carburant

Mirosul de benzina este probabil semnul unei scurgeri de gaz intr-o zona a masinii, cum ar fi o conducta de injectie de combustibil sau chiar rezervorul. Orice miros de combustibil poate duce la un posibil pericol de incendiu, asa ca trebuie acordata atentie imediata.

Miros de mucegai

Un miros de mucegai al aerului conditionat in masina este un semn al unui aparat de aer conditionat contaminat de bacterii si ciuperci. Acesta nu este un pericol imediat, dar poate fi daunator sanatatii. Daca ai deja acest miros de mucegai in masina, nu incerca sa-l elimini cu un odorizant, ci curata profesional aerul conditionat.

Un sfat pentru a reduce sansa unui miros de mucegai este sa opresti aerul conditionat pentru cateva minute, inainte de a opri motorul. Acest lucru ofera sistemului de aer conditionat mai mult timp sa se usuce si reduce riscul de bacterii si ciuperci.

Miros dulce

Mirosul dulce de sirop poate fi un semn ca din masina ta curge lichid de racire a motorului, dintr-o componenta care are scurgeri legate de sistemul de racire. Ai grija sa nu deschizi capacul radiatorului cand este fierbinte.

Miros de ars

Pentru un miros de ars in masina nu intrat in panica imediat, pentru ca ar putea fi de mașina din fata sau un miros din zona. Daca mirosul persista, parcheaza masina in siguranta. Este posibil sa fi condus cu frana de mana trasa, sau placutele de frana sa se fi supraincalzit. Lasa masina sa se raceasca timp de cel putin 15 minute.

Mirosul de covor ars ar putea fi un semn al problemelor de frana si un real pericol pentru siguranta. Verifica imediat franele, mai ales daca acest miros se intampla in conditii normale de conducere.

Miros de oua putrezite

Mirosul de oua putrezite nu este niciodata unul bun si, daca il simti in masina, ar putea insemna o problema cu catalizatorul care nu poate prelucra gazele de ardere, pentru a le transforma total sau partial in substante non-toxice. Acest miros poate fi atribuit si unui motor care functioneaza prost, ceea ce face ca un catalizator sa devina supraincarcat si sa se infunde.

Concluzie

Pentru toate aceste mirosuri nu-ti poti permite sa le ignori in timp ce conduci. Cu o intretinere de rutina, este usor sa-ti pastrezi masina in stare buna de functionare si sa eviti unele dintre problemele mentionate in acest articol auto.
Mirosuri ciudate si suspecte la o masina


Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact