Sari la conținut

Motive pentru care farurile pot sa palpaie

  • Utile

Motive pentru care farurile pot sa palpaie, mai ales ca o conducerea cu vizibilitate redusa sau limitata este mai mult decat un scenariu extrem de periculos. Uneori, aceasta problema a masinii poate fi rezolvata cu usurinta acasa, dar ar putea fi nevoie si de un specialist, daca este mai complexa.

Farurile de la masina sunt o parte esentiala si atunci cand se defecteaza, exista posibilitatea sa fi lasat in intuneric. Desi farurile care palpaie par sa nu reprezinte un aspect grav, ele pot semnala probleme mai evidente ale sistemului electric, pentru care se merita analizate.

Daca apare intrebarea de ce farurile masinii tale palpaie, atunci, acest articol auto afiseaza raspunsul, care ar putea indica o problema cu alternatorul, conectorii sau sigurante, cabluri suprasolicitate sau o baterie slaba.

Motive pentru care farurile pot sa palpaie

Un far care palpaie, ar fi cel mai frecvent pus pe seama unui bec defect si desi aceasta ar putea fi cauza, poate fi si o modalitate de a descoperi alte probleme ale masinii tale, înainte ca acestea sa devina prea grave. Asadar, sa analizam cele cateva cauze ale palpairii farurilor, inainte de a ajunge la cele mai bune solutii de rezolvare.

Baterie uzata

O baterie uzata, veche sau defecta, poate cauza defectarii unora sau a tuturor sistemelor electrice ale masinii. Iti poti da seama cand o baterie se descarca atunci cand luminile tale devin slabe si sistemul audio se opreste. O baterie obisnuita de masina poate dura intre 3 si 5 ani, in functie de cat de mult conduci, precum si de alti factori.


Daca o baterie uzata sau descarcată este vinovata de problemele farurilor tale, mai intai vei observa o palpaire a farurilor, iar apoi luminile se vor stinge cu totul. Agravarea starii bateriei de la masina determina cat de repede progreseaza acest aspect.

Probleme alternator

In timp ce bateria ofera curent pentru pornirea unei masini, lumini complet inexistente. In conditii ideale, este nevoie de aproximativ 30 de minute de condus continuu pentru ca alternatorul sa incarce o baterie aproape descarcata.

Deci, atunci cand un alternator se defecteaza, bateria nu primeste suficienta energie electrica pentru a porni si a rula masina, aspect care include si luminile. Tensiunea produsa va creste si va scadea in mod neregulat pana cand se va defecta complet, ceea ce face ca farurile sa palpaie si sa nu mai genereze lumina.

Cablaj defect

Un cablaj defect este cel mai raspandita problema la masinile mai vechi, atunci cand unii proprietari sa fi instalat sisteme si piese aftermarket. Tensiunile de curent combinate cu caldura din compartimentul motorului, indoirea neintentionata a cablajului si frecarea protectiei firelor din apropiere, pot determina cu usurinta ruperea unui fir, fapt ce duce la o palpaire a farurilor.

Daca banuiesti ca o cablarea defectuoasa este cauza farurilor care palpaie, atunci este neaparat necesar deplasarea cu masina la un profesionist in domeniu. Cablajul prost nu este un aspect care sa fie ignorat, mai ales ca ar putea provoca un incendiu al masini.

Sigurante sau conectori slabiti

O conexiune slabita sau o siguranta care nu este fixata corect, pot face ca farurile sa palpaie, aspect este cel mai vizibil pe drumurile accidentate, unde topaitul masinii conecteaza si deconecteaza rapid orice parte care s-a slabit. Sigurantele proaste sau nefixate corespunzator sunt deosebit de frecvente la masinile de generatii mai vechi.

Numai ca, acest lucru poate fi dificil de localizat, deoarece atunci cand masina este stationata, o conexiune slabita poate parea conectata. De acea, recomandarea este sa ceri unui profesionist sa diagnosticheze detalii in amanunt si nu incerca de unul singur.

Curent excesiv

Sistemele stereo de sunet surround de mare putere consuma multa putere, mai ales atunci cand muzica redata se manifesta cu multi basi. Daca deti un sistem stereo de masina puternic, acesta poate face sa pulseze luminile interioare si exterioare atunci cand sistemul consuma energie.

Alte cauze posibile de curent excesiv sunt componentele defecte ale motorului, inclusiv o pompa de carburant defecta, un motorul cu probleme de la un geam, sau functionarea defectuoasa a sistemului de aer conditionat. Cand aceste componente nu mai functioneaza, ele pot consuma si provoca o absorbtie de curent in exces.


Becuri uzate

Becurile din faruri se pot defecta in timp, iar palpairea este unul dintre cele mai comune simptome. Desi acesta este unul dintre cele mai inofensive motive pentru care luminile masinii tale sa palpaie, nu presupune ca nu poate exista o alta problema electrica.

Verificarea in amanunt de catre un specialist in domeniul auto, poate confirma ca becurile sunt vinovate de palpaire, mai ales ca acesta este instruit sa detecteze si orice alte nereguli care contribuie la aceasta problema.

Concluzie

Farurile sunt o componenta care asigura functionarea normala a masinii in conditii de lumina slaba, cum noptile intunecate, sau ar fi furtunile aparute ziua. Prin urmare, atunci cand farurile de la masina palpaie, pot cauza o multime de probleme unui sofer, ceea ce poate afecta siguranta tuturor ocupantilor din masina si a participantilor la trafic.

Avand in vedere ca farurile care palpaie pot indica numeroase probleme, iar unele pot cauza mai mult sau mai putin, pentru a fi in siguranta, ar trebui sa verifici intotdeauna masina cu ajutorul unor profesionisti.
Motive pentru care farurile pot sa palpaie

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact