Sari la conținut

Motive pentru care pedala de frana este moale


Motive pentru care pedala de frana este moale, mai ales ca, in mod normal, nu trebuie sa apesi foarte puternic pedala de frana pentru a opri masina. Ar trebui apasata ușor si sa simti o oarecare rezistenta din partea pedalei cand masina se opreste. Cu toate acestea, intr-o zi, s-ar putea sa nu conduci si pedala de frana s-ar putea simti moale.

Este posibil sa nu ai prea multa rezistenta atunci cand apesi pe ea si pedala poate merge mult mai jos, decat in ​​mod normal, sau poate ajunge pana la podea. Daca observi acest lucru, vei dori sa verifici rapid masina de catre un mecanic auto profesionist.

Motive pentru care pedala de frana este moale

O pedala de frana moale poate fi un semn al unor probleme serioase in sistemul de franare al masinii, iar rezolvarea acestor probleme este cruciala pentru siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic. Iata cateva dintre cele mai comune motive pentru care pedala de frana poate fi moale.

Nivel lichid de frana scazut

Unul dintre motivele pentru care pedala de frana poate fi moale, sau poate sa coboare pe podea, atunci cand o apesi, este ca lichidul de frana este scazut. In general, lichidul de frana este completat atunci cand efectuezi lucrari la masina, cum ar fi schimbarea uleiului. Daca a trecut ceva timp de cand lichidul de frana a fost completat, este posibil sa se descarce.

Un alt motiv pentru care lichidul de frana poate sa se scada, este ca ai o scurgere undeva. Un mecanic din cadrul atelierului de reparatii auto poate determina de ce lichidul de frana este scazut si daca trebuie completat, sau daca sunt necesare reparatii din cauza unei scurgeri.


Aer in conducta de frana

Un alt motiv pentru care pedala de frana poate fi moale, este ca exista aer in conductele de frana. Conductele de frana sunt proiectate pentru a transporta lichid la frana. Lichidul este folosit pentru a ajuta masina sa se opreasca putin sau complet, atunci cand pedala de frana este apasata. Cu toate acestea, daca exista aer intr-o conducta de frana, acesta impiedica lichidul sa ajunga la frane și pedala de frana se poate inmuia.

Cand se intampla acest lucru, este posibil ca respectivele conducte de frana sa fie drenate si spalate. Acest lucru elimina aerul din conducte, care poate fi apoi umplut din nou cu lichid. Cel mai obisnuit motiv pentru care aerul intra in conductele de frana se datoreaza unei reparatii necorespunzatoare a franelor.

Franele masinii sunt deteriorate sau au nevoie de reparatii

Ultimul motiv pentru care pedala de frana poate fi moale, este ca franele sunt deteriorate, sau este posibil sa ai nevoie de reparatii ale franei. Cand auzi franele scartaind sau frecand, probabil ca placutele sau sabotii de frana trebuie verificate. Daca continui sa conduci pe ele, este posibil sa incepi sa auzi un zgomot de slefuit, deoarece placutele de frana uzate au pierdut ferodoul si au ajuns la metal. Daca continui sa conduci astfel, poti deteriora discurile si etrierele, ceea ce poate determina ca pedala de frana se se inmoaie. De asemenea, vei incepe sa observi o crestere a timpului necesar masinii pentru a se opri complet, dupa ce ai apasat frana.

De final

Pedala ta de frana coboara pana la podea cand o apesi? Daca da, trebuie sa faci neaparat o vizita la mecanic auto cu experienta, unde intreg sistemul de franare sa fie verificat. Exista suficient de multe ateliere auto unde se pot inspecta franele, pentru a determina care este problema si apoi reparate, un aspect care te ajuta sa beneficiezi de o franare completa, atunci cand ai nevoie.
Motive pentru care pedala de frana este moale
Daca consideri interesant acest articol auto, asteptam un like pentru pagina noastra din Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai multa cunoastere.

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact