Sari la conținut

Noutati de la Bridgestone


Noutati de la Bridgestone, prin simpla stire ca, la inceputul lui 2023, Bridgestone, unul dintre cele mai populare branduri de anvelope din lume, anunta la Consumer Technology Association 2023 (CES 2023) folosirea unui cauciuc natural regenerabil, anvelope conectate digital „Smart Corner”, perne de aer pentru vechicule electrice si un manager digital pentru uz personal si pentru flote de autovehicule.

Asta este viziunea Bridgeston in privinta sustenabilitatii mobilitatii. Pana in 2030 cei de la Bridgestone vor folosi 40% materiale reciclate si regenerabile si pana in 2050 procentul va ajunge la 100%. Reducerea amprentei de carbon va fi posibila prin folosirea unei surse alternative regenerabile de cauciuc natural. Sursa, arbustul pentru noile Anvelope Bridgestone sustenabile, are nevoie de mai putina apa, cu 40% mai putina.

Bridgestone a anuntat si o investitie de peste 100 milioane de dolari intr-o ferma uriasa, unde se proceseaza in sistem bio in proiect pilot, urmand sa se planteze suprafete extinse cu arbustul necesar pentru anvelope „sustenabile”, din cauciuc natural de calitate.

Pregatirea pentru vehicule electrice si pentru conducere autonoma a inceput la Bridgeston cu Smart Corner, o solutie excelenta care combina conceptul de anvelope Enliten EV cu ideea de perne de aer. Senzorii conectati via Cloud din anvelope si pernele de aer vor oferi date in timp real pentru imbunatatirea sigurantei la volan, eficientei si productivitatii.

Datele colectate sunt despre presiune, temperatura, accelerometru. Aceste noi Anvelope Bridgestone vor reduce rezistenta la rulare, vor face faca cerintelor mai complexe cand vine vorba de vehicule electrice si vor permite deplasari pe distante mai mari pentru ca bateria va rezista foarte bine.


Pernele de aer vor imbunatati eficienta si calitatea condusului. Se folosesc sisteme de suspensie active, conexiunea e digitala, adaptarea la sarcini dinamice va fi si mai simpla. Firestone Airide, partenerul Bridgestone, sustine faptul ca nu va mai fi nici atat de mult zgomot de la anvelope, vibratiile vor fi reduse, eficienta va fi mult imbunatatita, aducandu-se astfel beneficii majore soferilor de vehicule electrice.

Solutia Smart Corner inseamna si protejarea mediului inconjurator, anvelopele vor rezista mai mult, uzura va fi mai mica, sustenabilitatea va fi una reala daca ne referim la noile anvelope de la Bridgestone. Acelasi sistem inteligent poate anticipa si nevoile autoturismelor electrice. Inainte sa fie nevoie sa inlocuiesti anvelopele sau pernele de aer sistemul te va avertiza in timp real si iti va face legatura cu profesionistii care te pot ajuta.

Bridgestone Fleet Care este o alta inovatie tehnologica interesanta prezentata la CES 2023, speciala pentru cei care au flote de autoturisme autonome, electrice. Sistemul combina date de la senzorii de la anvelopele noi si de la sistemele de pe masina, onboard, pentru a automatiza mentenanta masinii. Informatiile oferite soferilor vor fi legate de statusul masinii si nevoile sale si se vor oferi si optiuni de service-uri pentru a ajunge cat mai repede acolo.

Fleet Care va fi legat direct la sistemul de administrare digitala Bridgestone si cei care folosesc flotele de masini electrice vor avea acces imediat la service-uri independente, detinute de companie. Poti sa alegi plata per servicii sau poti face un abonament de mentenanta. Fleet Care ar putea sa fie disponibil si pentru masinile de familie detinute sau pentru cei ce folosesc doar un autoturism.

Bridgestone Corporation a obtinut aprobare SBTi pentru reducerea emisiilor de carbon pana in 2030, certificare din partea SBTi pentru reducerea emisiilor de CO2 pe termen mediu. Se urmareste eficientizarea pe partea de consum de energie, energia regenerabila va fi folosita mai mult de acum incolo, reciclarea va fi de baza. Schimbarile climatice problematice sunt combatute prin eforturile companiei si asta se vede deja printr-un ranking A- sau peste oferit de CDP, Carbon Disclosure Project.

Toate aceste anunturi care i-au bucurat pe cei care se gandesc la autoturisme electrice si la sustenabilitate in privinta mobilitatii au venit dupa ce pe final de 2022 compania anuntat cresterea preturilor cu 15% pentru anvelopele Select, cel putin pentru Canada si SUA.

Anvelope „all-position” M863

Anvelope „all-position” M863, anvelope Newno, anvelope pentru vehicule lunare. In prima luna din 2023 Bridgestone a venit si cu alta surpriza pentru fanii brandului de anvelope de calitate. Compania introducea M863 anvelopele radiale „all-position” pentru flote de masini folosite pe autostrazi si in afara acestora. Noile Anvelope Bridgestone vor avea performante foarte bune si vor fi mai durabile, vor fi ideale pentru constructii si pentru industrie.

Nu s-a facut compromis la capitole precum durabilitate, resapabilitate, anvelopele M863 sunt versatile si performantele maxime si eficienta se vor vedea in cazul fiecarui autovehicul echipat cu acestea. Anvelopele se vor folosi in pozitii diferite cand e nevoie de o abordare mai agresiva a terenului de rulare.

Carcasa este premium pentru resapabilitate ridicata, blocare pentru lame pentru tractiune mai buna, sisteme de respingere a pietrelor, bare de legatura stabilizatoare pentru a combate uzura neregulata, caneluri largi de trecere pentru evacuarea rapida a apei. Anvelopele M863 sunt disponibile in marimile 11R22.5, 11R24.5, 315/80R22.5, 12R22.5 urmand sa apara si altele in cursul lui 2023.


Tot pe inceput de 2023 Bridgestone anunta lansarea unui nou brand de Anvelope Bridgestone, gama Newno. Disponibile pentru inceput doar in Japonia, gama Newno de anvelope de calitate eficientizeaza consumul de combustibil, siguranta e mai mare pe sosele, mobilitatea e mai buna, cu impact asupra mediului mult redus. Noile anvelope vor fi disponibile in nu mai putin de 65 de dimensiuni si vor avea diametrele jantelor intre 13 inch si 18 inch.

Bridgestone nu s-a oprit doar la anvelope pentru autoturisme de pe Terra si tinteste sus, foarte sus, cu noile prototipuri de anvelope pentru vehicule selenare. Sustine programul NASA Artemis, care vrea sa readuca omul pe Luna pana in 2024-2025.

Anvelopele metalice pentru vehiculele ce vor circula pe suprafata neprietenoasa a Lunii vor fi facute din aliaje speciale metalice, se lucreaza la ele din 2019, anvelopele nu vor avea aer deloc, vor face fata radiatiilor cosmice uriase si temperaturilor fluctuante. Acesta e raspunsul Bridgestone la nevoia de anvelope, cauciucuri pentru vehicule ce pot circula pe alte plante, dar si un raspuns direct la Goodyear si incercarile sale de a veni cu anvelopele rezistente pentru vehicule lunare.

Virtual Tyre Development

Virtual Tyre Development, anvelope pentru BMW si Lamborghini Huracán Sterrato, Toyota Prius. Tehnologia Virtual Tyre Development contribuie la optimizarea anvelopelor Bridgestone Duravis pentru dube, furgonete, camioane si ofera eficienta sporita indiferent de distantele parcurse. Durata de viata a unor Anvelope Bridgestone este mai mare gratie acestei tehnologii, performantele pe teren uscat si umed sunt excelente de fiecare data.

Noile anvelope pentru dube, camioane Duravis ao rezistenta la rulare imbunatatita cu 21%, primind etichetare Grade B EU. Masina pe care se monteaza anvelopele va fi mai eficienta din punct de vedere energetic si va avea si un consum redus de combustibil pe termen lung. Toleranta mai mare la uzura le va face excelente pentru autovehicule electrice si pentru autovehicule bazate pe motoare cu o combustie interna.

Testele s-au facut pe o versiune digitala a anvelopelor, Bridgestone a putut sa isi dea seama de performantele anvelopelor sale fara sa fie nevoie de construirea a mai multor prototipuri doar pentru aceasta etapa din productie. Materia bruta a fost economisita cu 38%, emisiile de CO2 au fost reduse. Anvelopele Duravis sunt disponibile in 26 de marimi incepana cu ianuarie 2023.

Bridgestone a mai dezvoltat intr timp si Anvelope Bridgestone speciale cu rezistenta ultra-scazuta la rulare pentru masina electrica iX BMW. Tehnologia din spatele anvelopelor pentru BMW este Enliten, greutatea e redusa cu 20%, masina se va deplasa pe distante mai mari fara sa aiba nevoie de incarcari atat de dese. Noile anvelope vor complementa transmisia complexa a iX-ului de la BMW si tehnologia eDrive pentru performante mai bune, distante mai mari de parcurs si acceleratie mai buna.

Divizia din America a Bridgestone se va ocupa de anvelopele pentru noul Lamborghini Huracán Sterrato. Anvelopele Dueler All-Terrain AT002 Bridgestone vor fi produse in Europa, vor fi disponibile in doua dimensiuni, Bridgestone Blizzak LM005 vor fi disponibile in categorie aftersales de anvelope iarna pentru Lamborghini Huracán Sterrato.

Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 este prima anvelopa all-terain care are Run-Flat Technology (RFT), care permite condusul in siguranta chiar si dupa ce apare o punctie la nivelul anvelopei-poti merge cu 50 km pe ora cu presiune zero in anvelope.

Aceeasi companie si-a prezentat recent si anvelopele ECOPIA EP510, ECOPIA EP150, ECOPIA EP422 Plus care vor fi pe masina electrica Prius de la Toyota. Anvelopele ECOPIA EP510 si ECOPIA EP150 vor fi pe masinile vandute in Japonia, Europa si Asia, in vreme ce anvelopele ECOPIA EP422 Plus vor fi exclusiv pentru piata din America de Nord. Cele mai moderne Anvelope Bridgestone au tehnologia inovativa ENLITEN.

Prius s-a dezvoltat sub umbrela conceptului Hybrid Reborn avand un design care va atrage atentia soferilor si performante de top. A cincea generatie de sisteme hibride si a doua generatie platforma TNGA asigura un sofat relaxat si confortabil indiferent de distante.

Anvelopele de 19 inch ECOPIA EP510 ofera eficienta mare in privinta consumului de combustibil al masinii, avand diametru mai mare si latime de rulare mai ingusta. Plus ca va exista si un design nou pe peretele lateral.

Testare anvelope bazate pe conceptul Air Free

Testare anvelope bazate pe conceptul Air Free, relocarea cartierului general pentru Europe, Orientul Mijlociu, India si Africa. Pe langa lansari de anvelope, Bridgestone realizeaza in permanenta teste pentru noile sale concepte. Unul dintre acestea este si Air Free Concept pentru anvelopele produse pentru vehicule electrice ultra-compacte.

Testele se desfasoara pe vehicule din Japonia in prima faza, conceptul este simplu, nu ai aer in Anvelope Bridgestone, deci nu e nevoie de mentenanta, nu apar punctii, gauri in anvelopa, designul lateral al anvelopelor testate rezistand bine indiferent de greutate. Suprafata care vine in contact direct cu astfaltul de pe sosele poate fi resapata, s-a tinut cont si de eficientizarea resurselor si de realizarea economiei circulare.

Conceptul Air Free este vazut si la noile generatii de anvelope pentru biciclete de la Bridgestone, nu va fi necesar sa fie umflate cu aer. Se foloseste o structura unica din spite care se afla pe partea interioara a rotii, designul are o flexibilitate ridicata.

Alaturi de Air Free, alt concept important a fost prezentat, Enliten, noua tehnologie de anvelope „usoare”. Se reduce rezistenta la rula a anvelopelor cu 20% fata de anvelopa premium standard, se scade consumul de combustibil, ai emisii de CO2 mai mici, durata de viata a bateriei creste, autonomia autovehiculelor electrie e superioara. Se reduce si greutatea automobilelor cu 10%, se folosesc mai putine materii prime pentru fabricarea anvelopelor, manevrarea si stabilitatea vehiculelor vor fi foarte bune.

Mixul de amestecuri brevetat din spatele conceptului Enliten imbunatateste performanta de uzura si reduce adancimea profilului, exista strat de etansare ranforsat si mai subtire, matrita are un alt design.

Alta mutare importanta facuta de Bridgestone pe care am putea sa o amintim in aceasta lista lunga de noutati este mutarea cartierului general pe Europa, Orientul Mijlociu, India si Africa in Belgia, Da Vincilaan 1, 1930 Zaventem, Belgia.

Aici sunt echipele de angajati pentru suport, vanzari, retail, solutii anvelope, accesul la aeroportul din Bruxelles este usor si rapid, reteaua de autostrazi e usor de accesat si ea. In jurul cartierului general e multa verdeata, sunt incarcatoare pentru vehicule electrice, sali de fitness si multe optiuni de catering pentru angajati.

In interior designul a fost adaptat si personalizat pentru a se putea lucra in regim hybrid oricand. Toata mobila respecta conceptul de sustenabilitate, s-a reciclat mobilier vechi, s-a apelat doar la producatori si furnizori locali. Mediul de lucru este acum unul axat pe o conectare mai buna a angajatilor si pe sustenabilitate, cartierul general are tot ce trebuie pentru o eficienta sporita a muncii in interiorul sau.

Noutati de la Bridgestone

Bridgestone este lider global in productia de anvelope si in privinta solutiilor sustenabile de mobilitate. Cartierul general pentru Europa este in Zaventem, acolo lucreaza peste 20.000 de oameni si operatiunile companiei sunt in 40 de tari din toata regiunea deservita.

Bridgestone este producatorul nr. 1 de anvelope la nivel mondial, este si un brand japonez de anvelope de top care a fost in 2008-2010 singurul furnizor de anvelope pentru Formula 1, oferind celor mai mari producatori de masini anvelopele de care au nevoie.

Brandul e specializat in fabricarea modelelor off-road, creeaza mereu noi anvelope ecologice capabile sa ruleze in conditii meteo extreme oricand. Portofoliul de anvelope Bridgestone este divers, tehnologiile din spatele lor sunt si ele diferite, solutiile de mobilitate avansata fiind mereu pe primul loc. Viziunea companiei a fost mereu sa ofere valoare sociala si sa multumeasca orice client prin solutii sustenabile reale.

Cele mai populare tipuri de anvelope premium Bridgestone sunt cele pentru autoturismele personale, pentru motociclete, biciclete profesionale, pentru vehicule comerciale, pentru avioane, off the road. Pe langa acestea, compania ofera diverse produse si aplicatii pentru industrie si clienti persoane fizice si juridice, solutii business pentru suport.

Informatii furnizate de catre Best Tires Shop – Magazin online anvelope & jante auro:

Service Roti Metalurgiei

Adresa: Metalurgiei, Nr. 21, Sector 4, Bucuresti

Telefon: 0721 515 151

Service Roti Sergent Nutu Ion

Adresa: Sergent Nutu Ion, Nr. 8 – 12, Sector 5, Bucuresti

Telefon: 0722 515 151

Service Roti Militari

Adresa: B-dul Iuliu Maniu, Nr. 203, Sector 6, Bucuresti

Telefon: 0785 224 737
Noutati de la Bridgestone

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact