Sari la conținut

Numar km dupa aprindere martor combustibil


Numar km dupa aprindere martor combustibil din bord, o intrebare care si-a pus-o orice sofer, cel putin o data in viata. Dar pe langa un calcul kilometri, exista si dilema de cat combustibil mai exista in rezervor cand masina e pe „rosu”, pentru a nu ramane, asa cum zice acea vorba din popor, in „pana prostului”. Sunt multi factori care pot influenta distanta care mai poate fi parcursa, deoarece acestia depind de consumul masinii, tipul de drum, chiar si conditiile meteo, dar mai ales de stilul de condus.

La masinile de generatii mai noi, distanta care poate fi parcursa cu combustibilul din rezervor este indicata de computerul de bord, insa acesta nu reflecta intotdeauna realitatea. Si ca sa mergi in continuare linistit si bazat pe calculul facut de computer, poate fi un real risc.

Doar ca, chiar daca acel martor combustibil s-a aprins, nu trebuie intrat in panica, fiindca mai este ceva timp si combustibil pentru a rezolva. Acel martor din bord pe care producatorii l-au instalat, nu face altceva decat sa apara ca un avertisment, la momentul respectiv existand in rezervor o cantitate aproximativa de 10% din total. Insa atentie, acest procentaj poate sa fie diferentiat de la producator la producator, deci calculul este mereu estimativ si nu reprezinta unul exact.

Cati kilometri parcurgi dupa avertizare martor bord

Asa cum am scris, computerul de bord al masinii este de regula responsabil cu calculul unui consum de combustibil si cu avertizarea de rezervor gol. Totodata exista diferite calcule care pot fi facute, doar ca nu consideram ca sta cineva vreodata sa faca astfel de calcule. Sa inmulteasca numarul de kilometri pe care îi parcurge cu 1 litru de combustibil si sa afle distanţa maxima aproximativa care o mai are. Greu de crezut ca un sofer sa practice aceste calcule vreodata, cand acel martor combustibil s-a aprins in bord.

Numar km dupa aprindere martor combustibil

Totul depinde foarte mult, in majoritatea cazurilor, de stilul de condus. Daca esti un sofer pasionat de viteza s-ar putea sa nu mai parcurgi acei kilometri afisati in bord. Asa ca, recomandarea este sa parcurgi distanta calm, relaxat, cu un stil de condus firesc.


Dar daca se doreste aflarea din timp despre care pot fi kilometri care mai pot fi parcursi odata ce martorul din bord dedicat combustibilului s-a aprins, exista un site. Acesta este intitulat tankonempty.com si este locul in care un utilizator poate introduce modelul masinii si astfel poate afla estimativ cat mai au are de parcurs.

Totul consta in introducerea de marca si model masina, iar rezultatul afisat in mile poate fi calculat. Trebuie mentionat, pentru o cat mai buna cunoastere, ca o mila reprezinta 1,6 kilometri.

Dar ca si concluzie, indicat este sa nu se ajunga sa se aprinda martorul pentru consum combustibil, dar daca totusi s-a aprins, sfatul este directionarea catre o statie de alimentare. Nu este recomandat de catre nimeni sa se bazeze 100% pe un calcul, din simplul motiv ca valorile pot fi diferite, iar numarul de kilometri dupa aprindere martor combustibil este mai greu de aflat direct.
Numar km dupa aprindere martor combustibil

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact