Sari la conținut

O greseala facuta iarna de catre unii soferi

  • Utile

O greseala facuta iarna de catre unii soferi, mai ales ca in multe regiuni ale tarii, temperaturile au scazut sub zero, iar chiar daca, cu siguranta multi soferi au vizitat un montator de anvelope, este posibil sa se poata uita de alte probleme, precum lichidul de spalare parbriz. Este o neglijenta care poate duce la daune.

Lichidul de spalare a parbrizului, care nu ingheata la temperaturi de inghet, este unul dintre punctele cheie in pregatirea masinii pentru iarna. Din pacate, multi soferi uita de aceasta problema minora, expunandu-se la pericol si, in cel mai bun caz, la mult disconfort. Oricine a calatorit cu parbrizul murdar intr-o noapte intunecata de iarna va confirma acest lucru.

O greseala facuta iarna de catre unii soferi

Merita sa ne gandim la lichidul de iarna deja cu ocazia primului inghet, pentru ca atunci cand temperaturile scad mai mult, poate fi prea tarziu. Apoi, nu poti face altceva decat sa te opresti intr-un loc ceva mai cald, sa consumi lichidul ramas si apoi sa-l inlocuiesti cu echivalentul de iarna. Merita amintit ca inghetarea lichidului este periculoasa nu numai pentru sofer (vizibilitate slaba), ci si pentru masina. In cazuri extreme, rezervorul poate chiar sa se sparga, sau sistemul de conducte sa fie deteriorat.

Toate aceste probleme pot fi evitate cheltuind cativa zeci de lei pe un bidon de lichid de iarna. Odata umplut vasul dedicat, ce ramane merita purtat in portbagaj, in cazul in care ai nevoie de o reumplere rapida, mai ales ca iarna folosim de obicei mult mai mult lichid decat vara

Amestec lichid de spalare parbriz

La intrebarea daca se poate amesteca lichidul de spalare parbriz iarna cu cel de vara, desigur, este posibil, dar există cateva reguli de retinut. Lichidul de iarna poate fi amestecat cu cel de vara atunci cand temperatura exterioara este peste punctul de inghet. Nu se adauga lichid de iarna in lichidul de vara cand iarna este deja instalata. O astfel de actiune se termina de obicei cu inghetarea lichidului, care in multe cazuri duce la deteriorarea sistemului de spalare, asa cum s-a mentionat.


Dupa adaugarea concentratului in lichidul de vara si dupa umplere cu lichid de iarna, merita sa pompezi o cantitate mare de lichid prin toate aspersoarele.

Cum se dezgheata un lichid de spalare inghetat

Cand ai de-a face cu lichid inghetat si parbrizul trebuie spalat, mai intai il vei spala manual, pentru a imbunatatii vizibilitatea si dupa care se merge intr-un loc unde se poate incalzi rezervorul cu lichid. Un astfel de loc va fi un garaj incalzit sau o parcare subterana. Facand cateva cumparaturi intr-un mall, dupa cateva zeci de minute, lichidul ar trebui sa revina la consistenta dorita, dupa care se toarna varianta de iarna.

De final

Pentru a evita surprizele neplacute rezultate din inghetarea lichidului de vara, merita sa-l inlocuiesti in avans cu cel de iarna. In plus de atat, nu este o sarcina prea dificila.
O greseala facuta iarna de catre unii soferi
[democracy id=”12″]

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact