Sari la conținut

Parcare masina pe termen lung


Parcare masina pe termen lung termen lung ajuta la pastrarea in bune conditii a unui vehicul ce este condus mai mereu in mod regulat. Sunt situatii ca se pleaca din tara o perioada mai indelungata, sau ca unii soferi doresc sa isi protejeze masinile de solutiile ce sunt imprastiate pe carosabil pe perioada sezonului rece.

Si pentru aceste aspecte, afla mai multe despre cum sa alege un loc si cum sa pregateste masina pentru parcare si depozitare in conditii optime de asigurare. Un aspect cheie al depozitarii si parcarii pe termen lung, este gasirea unei locatii potrivite. Pentru astfel de lucruri, exista doar doua tipuri de parcare auto si anume, in aer liber, sau undeva acoperit, la interior. Alegerea depinde de cat de mult se doreste protectia si bineinteles, de suma dispusa pentru cheltuieli.

Depozitarea si parcarea in aer liber sunt cele mai frecvente si mai accesibile, doar ca nu se poate oferii o protectie maxima. Este unul din aspectele pentru care masina are de suferit, prin provocarea de daune, sau chiar aparitia coroziunii. Insa, pentru o protectie optima si pentru o liniste interioara, un loc acoperit va proteja pe deplin masina de orice daune provocate, fie de intemperii, sau alte probleme nedorite.

Parcare masina pe termen lung

~ Un prim aspect este umplerea rezervorului cu combustibil, deoarece un rezervor lasat gol are sansa de a rugini si de a provoca probleme mai tarziu;
~ Uleiul trebuie schimbat, fiindca un ulei de motor uzat isi pierde din proprietatile chimice si apar compusi de substante care ar putea deteriora piesele din motor, atunci cand este pastrat prea mult timp;
O schimbare a uleiului va face de asa natura ca sa existe mai putine griji atunci cand se scoate masina, dupa cateva luni sau poate chiar ani.

~ Frana de mana sa ramana neactionata, pentru a preveni o eventuala blocare a rotilor;
~ Parcarea pe termen lung face ca anvelopele sa aiba o greutate constanta pe aceeasi parte;
Este indicat ca ele sa fie date jos si masina sa fie stabilizata pe suporti de sustinere.
~ Deconectarea bateriei prin desfacerea cablului bornei de minus;
Daca se opteaza pentru scoaterea bateriei, se va depozita intr-un spatiu cu caldura stabila. Trebuie stiut ca bateriile pot ingheta, sau se pot fisura.


~ Teava de esapament trebuie astupata, nu de alta, dar orice gaura a masinii este o modalitate de patrundere in interior a multor aspecte nedorite;
~ Spalarea si ceruirea sunt deosebit de importante, prin prisma faptului ca murdaria, grasimile si praful de pe masina pot face ravagii pe termen lung; O ceruire adauga un alt nivel de protectie intre metal si mediu.

~ Acoperirea masinii este un ultim pas in pregatirea depozitarii masinii pe termen lung;
Nu este recomandat folosirea vreunui cearceaf, patura sau prelata. Nu doar ca acestea nu reusesc sa acopere masina in totalitate, dar nici nu ofera posibilitatea de a permite „respiratia” masinii.

Daca umezeala se strecoara intre o astfel de acoperire si masina, acestea poate deteriora.
O husa impermeabila si dedicata pentru masina, este fabricata din fibre care sunt moi si respirabile, atat timp cat se afla pozitionata pe masina.

Acestea sunt doar cateva sfaturi si indrumari pentru parcare masina pe termen lung, dar de care este bine ca intotdeauna in astfel de situatii sa se tina cont.
Parcare masina pe termen lung

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😂

Distribuie prietenilor
Etichete:
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact