Sari la conținut

Pedeapsa in traficul auto din China


Pedeapsa in traficul auto din China, articol descoperit pe site-ul theblaze.com, referitor la unii agenti de la Politia rutiera din orasul Shenzhen (undeva la granita Chinei). Articolul face referire despre cum se aplica o pedeapsa fizica soferilor care conduc cu faza lunga pe timpul noptii.

Astfel, acelor soferi auto care sunt prinsi ca circula pe timpul noptii cu faza lunga si orbesc ceilalti soferi in trafic, li se aplica sanctiuni. Exista o amenda contraventionala de 200 de yuani, dar daca nu se plateste, exista si o pedeapsa aplicata fizic.

Pedeapsa in traficul auto din China consta in fortarea soferului vinovat sa priveasca in farurile aprinse ale masinii de politie, comutate pe faza lunga, timp de 30 de secunde. Conform sursei chineze, pedeapsa este destinata pentru a oferi unui sofer aceeasi experienta pe care o au ceilalti soferi din trafic pe timpul noptii. Cu alte cuvinte “ochi pentru ochi”.

Pedeapsa in traficul auto din China

Conform wantinews.com, in prima seara a aplicarii noii pedepse, 61 de soferi au fost depistati folosind incorect faza luminilor de intalnire. Ei au fost amendati contraventional si obligati sa priveasca faza lunga a farurilor aprinse ale altor masini aflate in trafic.

Departamentul de Politie din Shenzen, care este una dintre cele mai populare în China, starneste controverse cu diverse iniţiative ciudate. O alta initiativa a politistilor este obligarea ca pietonii neatenti sa poarte palarii verzi şi veste albe. Mai exista si montarea unei machete a unui politist rutier fals pe autostrada, doar ca acest aspect se practica prin multe tari.


Multi sunt de parere ca aceasta corectie fizica este prea stricta si ca poate avea rol negativ asupra sanatatii celor pedepsiti. Totul ar parea total aiurea, insa cu siguranta ca exista multi cei care se declara in favoarea aplicarii acestei legi.
Pedeapsa in traficul auto din China

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact