Sari la conținut

Permis de conducere special pentru SUV-uri


Permis de conducere special pentru SUV-uri, ca urmare a unei proiect facut de un europarlamentar francez, care doreste sa schimbe regulile pentru permisele de conducere. Acest proiect de lege european a fost depus pentru a impune un permis de conducere special pentru masinile cu greutatea mai mare de 1,8 tone. Desi aceasta masura este menita sa se concentreze pe SUV-uri, ea ar afecta aproape toate masinile electrice, stiind ca, daca avem de-a face cu o masina electrica, aceasta limita este marita la 4,25 tone, prin aspectul legat de greutatea bateriei.

Aceste masuri stricte, propuse pentru soferii de SUV, se datoreaza activistilor pentru schimbarile climatice si autoritatile de siguranta rutiera, care au vizat masinile din cauza poluarii pe care o emit si pentru ca ameninta oamenii vulnerabili ai drumurilor, cum ar fi pietonii si biciclistii. Ei considera o metoda oferita suplimentar, pentru a ne determina sa trecem la masini mai mici, mai prietenoase cu mediul, sau poate sa renuntam cumva definitiv la masini.

Permis de conducere special pentru SUV-uri

Potrivit proiectului propus, permisul de conducere B, care este necesar in prezent pentru a conduce masini si autoutilitare, nu este in intregime potrivit pentru cele mai grele autoturisme. In schimb, politicianul vrea un permis de conducere B+ pentru masini si autoutilitare care cantaresc mai mult de 1.800 de kilograme. Soferii ar trebui sa poata obtine acest lucru doar dupa o perioada de proba de doi ani cu un permis de conducere normal B. Varsta minima pentru obtinerea unui permis de conducere SUV, ar trebui sa fie de 21 de ani, conform propunerii acestui europarlamentar.


Europarlamentarul, este, de asemenea, dornic sa introduca controale medicale in toata Europa. Conform propunerii, permisele de conducere ar fi valabile zece ani, iar la reinnoire ar fi necesar un examen medical. Soferii cu varsta peste 60 de ani ar trebui sa fie supusi unui control medical la fiecare sapte ani., iar persoanele de peste 70 de ani si persoanele cu afectiuni medicale specifice, trebuie sa sustina un control chiar mai devreme, daca doresc sa-si pastreze permisul de conducere.

De final

Spre bucuria celor interesati, sansele de a concretiza acest proiect sunt destul de mici, mai ales ca multe organizatii au fost impotriva acestei notiuni pana acum. Aceasta propunere a fost respinsa de Comisia Europeana, deocamdata, iar noi nu putem face altceva decat sa speram ca asa ceva nu se va realiza.
Permis de conducere special pentru SUV-uriDaca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu comentarii si un like pe pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor