Sari la conținut

Piese auto originale si piese aftermarket


Piese auto originale si piese aftermarket, fiindca o astfel de problema poate deveni o dilema pentru multi soferi, avand in vedere ca achizitionarea unei masini, sau alegerea marcii acesteia sunt importante, dar trebuie amintit si despre costurile de exploatare.

Este mai bine sa alegi piese originale (OEM) sau aftermarket? Mai ales ca, la o astfel de intrebare, exista tot atatea raspunsuri cati soferi sunt. De acea, merita cunoscute bine ambele solutii, diferentele dintre ele, avantajele si dezavantajele lor, nu doar ghidarea de pret. Trebuie inteles impactul ambelor solutii, atat asupra utilizarii masinii, cat si asupra starii acesteia.

Piese auto originale si piese aftermarket

Reprezentantele auto vor folosi in mod obisnuit piese „originale”, in timp ce un atelier de reparatii independent va lucra cu piese de schimb aftermarket, de calitate comparabila cu omologii lor originali. Piesele de schimb aftermarket nu sunt fabricate de producatorii auto originali. Majoritatea sunt produse de terti si sunt facute pentru a se potrivi perfect cu modelul de masina si functioneaza la fel, sau uneori chiar mai bine, decat piesele „originale”.

Pe scara larga, acestea sunt piese alternative utilizate in reparatii auto, mentinand calitatea. Este important sa se remarce ca acestea nu sunt piese falsificate, mai degraba, sunt pur si simplu produse de o companie externa, de obicei specializata in lucrul cu elemente date. Multi proprietari de masini si firmele cu flote auto nu descopera diferenta, dintre originale si inlocuitori, atunci cand le folosesc. Desigur, ambele optiuni sunt bune in multe dintre cazuri, iar alegerea se bazeaza pe ceea ce doresc proprietarii de vehicule.

Managerii de flote auto fac tot posibilul pentru a economisi bani, fara a pierde eficienta. In consecinta, daca trebuie inlocuite doar componente de structura, piesele de schimb de inalta calitate sunt o alegere excelenta in acest caz.


Ce piese auto sa folosesti

Fiecare mecanic auto, precum si un sofer, au opinii diferite despre ambele solutii, iar experienta personala este cea care-i ajuta frecvent. Cu toate acestea, atunci cand pretul este unul avantajos, decizia de a achizitiona articolele originale merita. Masinile mai vechi pot fi inlocuite mai des, dar masinile mai noi vor avea intotdeauna o valoare mai mare. In cazul inlocuirii unui intreg ansamblu, este mai bine sa alegi piese de la un producator, adica daca un anumit element este original, si celelalte ar trebui sa fie la fel. Acest lucru va preveni numeroase esecuri si complicatii.

De regula, ar trebui sa fie achizitionate de la furnizori reputati, indiferent de optiunea soferului. O inlocuire nu inseamna intotdeauna manopera proasta si performanta rapida, iar componentele originale nu vor fi intotdeauna mai rezistente. Cu toate acestea, nu numai pretul trebuie luat in considerare, ci si originea acestora, ceea ce poate afecta siguranta.

Piesele aftermarket, care au fost descrise drept „calitate mai ieftina”, sunt fabricate de firme specializate care au o pozitie puternica pe piata auto de multi ani, dar nu aspira sa fie furnizori de echipamente de fabrica. Elementele pe care le ofera, sunt realizate din materiale bune si de cele mai multe ori au certificate adecvate, care permit pe deplin utilizarea lor. Deoarece aceste piese sunt disponibile intr-o gama larga, consumatorii pot alege un produs de calitate medie si ieftin.

Piese contrafacute

In zilele noastre, sunt putine lucruri care nu pot fi falsificate. Desi piesele contrafacute par adesea foarte asemanatoare cu produsele originale, calitatea lor lasa mult de dorit. Pe piata exista o multime de piese contrafacute atractive si accesibile, iar unii soferi continua sa le confunde cu inlocuitori legali.

Piesele contrafacute nu au nici un certificat de calitate, iar utilizarea lor duce adesea la defectiuni grave ale masinii, care pot fi foarte costisitoare de rezolvat. Acest lucru poate avea loc, de exemplu, cu curelele de distributie, a caror rezistenta este de cateva ori mai mică decat cea a curelei pe original; ruperea brusca si neasteptata, duce de obicei la distrugerea multor componente ale motorului.

Mai mult de atat, siguranta conducerii este scazuta semnificativ, datorita pieselor contrafacute de calitate foarte scazuta, in special pentru componentele de conducere sau sistemul de franare. Pentru a evita cumpararea de piese contrafacute, primul semn de avertizare ar trebui sa fie un pret nefiresc de scazut, astfel incat oamenii sa fie tentati sa cumpere.

De acea, cea mai sigura sursa de informatii este cea oferita de distribuitori, care ofera certificate de calitate. Calitatea, impreuna cu certificatele adecvate, ne asigura ca primim doar produse cu drepturi depline.

Autodivers recomanda si Achizitionare de piese din dezmembrari auto

De final

Alegerea intre piesele auto originale si cele aftermarket poate fi dificila pentru multi proprietari de vehicule. Ambele tipuri au beneficii si dezavantaje. Pentru a te ajuta sa alegi cea mai buna piesa pentru o masina, acest articol a analizat diferentele dintre piese originale (OEM) si piesele aftermarket.


Piese auto originale si piese aftermarket
Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra din Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai multa informare si cunoastere.

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact