Politia Rutiera instaleaza 600 radare fixe pe cele mai aglomerate sosele din România, radare prin care soferii agresivi vor putea fi amendati. Aceste camerele radar fixe vor fi montate in lunile urmatoare, vor fi observate pe Autostrada Soarelui, Valea Prahovei si Valea Oltului. Aceste radare fixe vor verifica in mod automat viteza, dar si daca autoturismele detin ITP sau RCA valabile.
Iata ce a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode: „Până la finalul lunii ianuarie ne propunem să adoptăm OUG, avem de altfel și reglementarea în abilitarea guvernului de a emite ordonanță pe această componentă.
Conducerea agresivă, cu tot ce înseamnă regimul de sancțiuni, vom veni cu un proiect în acest an. Îl avem deja bugetat, de instalare a 600 de camere de monitorizare pe trei artere importante din România. Mă refer la DN1 – Valea Prahovei, DN 7 – Valea Oltului și A2 – București-Constanța.
400 din cele 600 de camere sunt moderne, au posibilitatea să citească numărul de înmatriculare și să transmită automat în dispecerat dacă nu are certificat, dacă are ITP.
Declaratia a fost facuta in cadrul unui interviu acordat pentru Digi24.
Sanctionare soferi agresivi
Asadar mare atentie in trafic, deoarece incepand cu aceasta luna, Politia Rutiera instaleaza 600 radare fixe iar soferii agresivi vor putea fi amendati. Sicanele in trafic nu vor mai fi permise, iar comportamentele ce sunt considerate a fi agresive de politisti si care se penalizeaza sunt urmatoarele:
– Depasirile repetate de tip slalom;
– Intoarcerea masinii cu ajutorul franei de mana;
– Flash-urile si claxonatul in mod repetat în trafic;
– Pozitionarea foarte aproape de vehiculul din fata;
– Plecarea cu accelerare excesiva care conduce la patinarea rotilor în gol;
– Mersul pe o roata cu motocicleta;
Sanctiunile vor fi cuprinse intre 1.305 și 2.900 lei, potrivit proiectului de lege.
Politia Rutiera instaleaza 600 radare fixe
Asadar, drumurile publice din tara urmeaza sa fie monitorizate video de Politia Româna, pentru ca amenzile şoferilor sa fie constatate automat, la fel ca şi aplicarea contraventilor.
Pe langa camere rovinieta deja existente, a venit randul si acestor camere ultra performante care sa inregistreze in mare masura neregulile celor care participa la trafic.
In momentul in care sunt prinsi in timp ce incalca regulile de circulatie, sistemul video va trimite automat la adresa proprietarilor masinilor surprinsi la volan si filmati, o fotografie care sa serveasca drept proba. Fotografia va fi insotita de procesul-verbal de constatare a contraventiei.
Politia Rutiera instaleaza 600 de radare fixe deoarece oamenii legii au constatat amplasarea acestor aparate radar fixe reprezinta o necesitate pentru cei care sunt mereu grabiti si pun multe vieti in primejdie.
Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!! 😉