Sari la conținut

RCA obligatorie biciclete si trotinete electrice


RCA obligatorie biciclete si trotinete electrice, printr-un proiect de lege propus de Ministerul de Finante, care obliga persoanele fizice si companiile sa aiba asigurare RCA pentru trotinetele si bicicletele electrice cu o viteza maxima de 25 km/ora.

Vor intra sub obligația de asigurare și vehicule ce conform legislației naționale nu sunt supuse înmatriculării/înregistrării (trotinete electrice, biciclete electrice și alte vehicule)”, se arata in proiectul de lege.

RCA obligatorie biciclete si trotinete electrice

Nu toate bicicletele si trotinetele electrice vor avea nevoie de RCA, ci doar cele modele care au o viteza maxima constructiva mai mare de 25 km/ora, sau cele care au o masa proprie mai mare de 25 kg si o viteza maxima constructiva mai mare de 14 km/ora.

Astfel, in viitor, legea va obliga proprietarul sau proprietarul mandatat al unui vehicul (inclusiv bicicletele electrice si trotinetele electrice care sunt incluse in definitia prezentata in proiect) sa incheie o asigurare RCA pentru a acoperi riscurile asociate cu utilizarea acestuia in Romania.

Initiativa legislativa se bazeaza pe cresterea numarului de accidente, mai ales ca in ultimii cinci ani, conducatorii de trotinete electrice au cauzat peste 2.600 de accidente. Astfel, daca o persoana care se deplaseaza cu trotineta electrica sau cu bicicleta, poate plati daca accidenteaza pe cineva sau provoaca daune materiale, conform politei de raspundere civila. In acelasi timp, persoana vinovata poate avea o asigurare de accidente de persoane, de sanatate sau de viata, in cazul in care are este nevoie de ingrijiri medicale.


Citeste si Cine a inventat asigurarea auto
RCA obligatorie biciclete si trotinete electrice

Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact