Sari la conținut

Recomandari cutie portbagaj auto


Recomandari cutie portbagaj auto, mai ales ca, decizia cu privire la cumpararea unui astfel de accesoriu auto, este determinata in principal de care forma de bază a cutiei este potrivita cerintelor tale. Ar trebui sa te gandesti in special la „ce latime ar trebui sa aiba cutia pe plafon” si „ce lungime este cea mai buna pentru necesitatile dorite”?

Daca te uiti la un site precum emag.ro, vei vedea ca exista o varietate intreaga de modele de cutie portbagaj auto.  Chiar daca majoritatea arata aparent la fel, preturile variaza mult. Acest articol auto te indruma sa gasesti pe cea mai potrivita pentru tine, mai ales ca aceste cutii de portbagaj pentru plafon, sunt deosebit de apreciate de familiile numeroase, sau pentru calatoriile cu prietenii. Cutia de pe plafon poate tine toate bunurile tale, chiar si cele mai valoroase. Sunt securizate si se pot transporta linistit in ele incarcaturi destul de grele, fara a pune prea multa presiune pe buget.

Recomandari cutie portbagaj auto

De obicei, este destul de usor sa decizi ce forma de cutie portbagaj alegi. Daca vrei sa transporti si alte lucruri pe plafonul masinii, pe langa alte bagaje, acum sau pe viitor, alege una care sa permita spatiu pe portbagaj. O cutie portbagaj ingusta sau medie, este potrivita pentru persoanele care doresc sa transporte si biciclete langa, de exemplu.


Daca trebuie sa transporti articole ceva mai lungi si voluminoase, vei avea nevoie de una lunga, indiferent de latime. Chiar daca nu trebuie sa cari lucruri prea lungi, o cutie de plafon lunga este probabil cea mai buna pentru o familie de patru sau cinci persoane. Aceste modele lungi sunt de departe cele mai populare.

Nu exista un anume model de cutie portbagaj pentru un anumit tip de masina, dar este logic ca, atunci cand utilizezi una, haionul masinii trebuie sa se poata deschide complet si sa se asigure ca orice accesoriu al lui nu atinge partea din spate a cutiei.

Intotdeauna pretul este important, dar retine ca un portbagaj de plafon este de asteptat sa reziste pentru multe deplasari in vacante si weekend-uri. Trebuie sa ofere servicii solide si de incredere pentru multi ani. Asa ca, nu alege imediat pretul cel mai ieftin pe care il descoperi, ci gandeste-l ca pe o investitie pe termen lung. Daca optezi pentru o varianta ieftina si proasta, intr-un final poate costa mai multi bani, deoarece nu durează atat de mult si va fi nevoie de o alta investitie.

Cutie portbagaj auto ingusta

Sunt persoane care opteaza de obicei pentru cutii de acoperis inguste (pana la 60 cm latime), daca doresc sa permita loc pe acoperisul unei masini de latime standard, pentru doua sau trei suporturi de biciclete, de exemplu.

Cutie portbagaj auto medie

Aceste modele medii (pana la 75 cm latime), sunt considerabil mai usor de ridicat si de mutat pentru o singura persoana, in comparatie cu acele cutii cu latime completa. Nu doar pentru ca sunt de obicei mult mai usoare, dar si pentru ca le poti prinde din ambele parti, fiind un mare avantaj daca trebuie sa instalezi singur cutia pe acoperisul masinii. In functie de tipul de portbagaj pe care il utilizezi, ar trebui sa poti transporta alaturi cel putin o bicicleta pe plafon. Acestea sunt cele mai populare cutii de plafon, datorita flexibilitatilor pe care le ofera.


Cutie portbagaj auto cu latime completa

Cutiile largi (pana la 95 cm latime) de plafon, impun restrictii cu privire la ce altceva poti transporta pe acoperis. Acele modele care se fixeaza pe toata latimea masinii, sunt intotdeauna foarte voluminoase ( provoaca un consum de carburant crescut) si incomode, si pot fi considerabil mai dificil de depozitat.

Sfaturi utilizare cutie portbagaj

Cateva sfaturi atunci cand utilizezi acest portbagaj de pe plafon:
– inainte de o deplasare, calculeaza inaltimea masinii tale cu cutia de portbagaj montata pe ea, pentru a vedea in ce zona sau spatiu de parcare ai acces. Trebuie luata in calcul inaltimea, mai ales daca deti un SUV.
– verifica campul vizual in pozitia de conducere inainte de a porni, deoarece caseta de pe plafon iti poate reduce vederea asupra semnelor rutiere si semafoare;
– verific-o in timpul pauzelor din timpul conducerii, daca este inca bine fixata si este inchisa corect;
– demonteaz-o cand este goala, deoarece obstructioneaza la mers si creste consumul de carburant cu 20 la suta;

– pentru un echilibru bun, aseaza cele mai grele obiecte in mijlocul cutiei si asigura-te ca partile laterale au aproximativ aceeasi greutate;
redu viteza pe drum pentru a fi in siguranta, maxim 110 km/ora pe autostrada si ai grija la viraje; Uneori, furnizorul unei astfel de cutii ofera si o indicatie asupra vitezei maxime. Cutia de plafon este un dispozitiv de captare a curentilor de aer si cu o sarcina o greutate mare.

– acorda atentie sarcinii maxime si greutatii maxime pe care le poti transporta pe plafonul masinii. Este recomandat punerea de obiecte grele in masina si sa fie folosita cutia de plafon pentru bagaje mai usoare.
– desi o astfel de cutie este in principiu impermeabila, pune articolele si bagajele in pungi. Acest lucru duca catre o incarcare mai usoara, dar opreste si apa daca intra in timpul conducerii;
– leaga bagajele din cutie pentru a le mentine pe loc chiar si la franari puternice. Adesea exista deja curele pentru asta la interior.

De final

Un astfel accesoriu, constand intr-o cutia portbagaj auto, este o optiune excelenta, mai ales ca iti poate dubla spatiul de depozitare oferit de portbagajul masinii. Avand in vedere marimea si forma unei astfel de cutii, poti transporta in interiorul ei aproape orice, incluzand bagaje normale, fel de fel de echipamente, fie de pescuit si de camping, sau chiar de vanatoare. Nu uita sa compari dimensiunile acestor cutii de portbagaj cu dimensiunile masinii tale. La urma urmei, vrei sa poti deschide complet hayonul masinii.
Recomandari cutie portbagaj auto

Distribuie prietenilor