Sari la conținut

Recunoastere masina care a fost inundata

  • Utile

Recunoastere masina care a fost inundata, mai ales ca pare o coincidenta ciudata a ofertei de masini second hand dupa inundatiile puternice care au avut loc in unele zone. Unele masini inundate pleaca din Europa de Vest spre est si sud, iar unele ajung si in Romania. Acestea sunt vandute ca masini nedeteriorate, doar ca exista problema ca unele dintre ele sa fi fost complet inundate si, ca urmare, performanta lor tehnica sa fie sub standard.

Deoarece recunoasterea unei masini inundate poate fi cruciala, pentru a evita sa cumperi un vehicul afectat de daune serioase, iar articolul din acest site auto vine cu cateva aspecte de care este bine sa se tina cont. Umezeala este extrem de periculoasa pentru electronicele vehiculului, in special daca vehiculul a ramas in apa pentru o perioada lunga de timp. Prin urmare, este util sa verifici daca modelul pe care doresti sa-l achizitionezi, daca nu a fost afectat de inundari inainte de a ajunge spre vanzare .

Recunoastere masina care a fost inundata

Un prim indiciu clar ca ai de-a face cu o masina avariata de inundatii, este mirosul caracteristic de umezeala si mucegai care persista in interior. Acest miros este extrem de greu de scapat fara a usca complet vehiculul si apoi a-l imparfuma. Cand simti mirosul intens de odorizant in masina, ar trebui sa ne faca mai atenti, fiindca, este posibil, ca vanzatorul doreste sa ascunda ceva.

In timp ce examinezi interiorul masinii, ar trebui sa iei in considerare zonele greu accesibile. Un semn ca masina a fost inundata anterior este un strat de noroi sub tapiterie, pe imbinari, sau pe etansarile din jurul usilor. In plus, ar trebui sa fii mai atent la varietatea de pete, decolorari si dungi, atat pe tapiterie, cat si pe bordul masinii. Desigur, majoritatea vanzatorilor vor curata in intregime o masina inundata, inclusiv interiorul, dar pot omite ceva. Luminile nefunctionale, intrerupatoarele deteriorate si alte componente electronice defecte, ar trebui sa te preocupe in special.

O masina inundata poate prezenta probleme electrice, cum ar fi sisteme de iluminare defecte, functionarea defectuoasa a sistemului de navigatie, a sistemului audio sau a altor componente electronice. Contactele electrice patate, firele de cupru cu un strat ciudat, farurile mate si lampile din spate, sunt exemple de semne ca masina a fost inundata. Observa cu atentie toate conexiunile electrice. Daca ai probleme la deconectarea lor, este posibil ca masina sa fi fost inundata inainte. In masini relativ noi, contactele ar trebui sa se deconecteze fara probleme. Daca masina a stat in apa pentru o perioada lunga de timp, se poate observa si decolorarea vopselei.


Cand cumpari o masina second hand dintr-o zona in care ai aflat ca a fost o inundatie majora, merita sa ceri vanzatorului sa declare in scris ca masina oferita de el spre vanzare nu a fost inundata. Daca acest lucru se dovedeste a fi neadevarat, iti va fi mai usor sa soliciti compensatii financiare de la el pentru a acoperi eventualele costuri ale reparatiilor necesare. O astfel de declaratie poate sta si la baza returnarii masinii, daca se dovedeste ca masina a fost inundata anterior.

De final

Este important de mentionat ca aceste semne pot varia in functie de nivelul si durata inundarii, precum si de modul in care masina a fost tratata si cosmetizata dupa un asemenea eveniment. Daca ai suspiciuni ca o masina a fost inundata, este recomandat sa apelezi la un prieten specialist sau la un mecanic auto de incredere, pentru a efectua o inspectie amanuntita, care sa ofere o evaluatie profesionala a starii masinii.
Recunoastere masina care a fost inundata
Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact