Sari la conținut

Reguli dupa schimbare parbriz


Reguli dupa schimbare parbriz, acea componenta a masinii extrem de importanta, care ajuta la protejarea soferului si a pasagerilor de vant, ploaie si de intemperii. Cand un parbriz este deteriorat, acesta poate afecta capacitatea de conducere a masinii in siguranta, iar daca l-ai inlocuit, iti pui intrebarea daca este posibil sa poti conduce imediat, sau nu trebuie sa te grabesti. Acest articol auto vine cu detalii si cu multe altele.

Exista mai multe motive pentru care ai putea avea nevoie de inlocuirea parbrizului. Un motiv comun este o fisura, o lovitura a unei pietre in parbriz sau grindina. Majoritatea fisurilor minore pot fi reparate cu usurinta de catre personal instruit. Totusi, daca parbrizul tau are o crapatura de mari dimensiuni, sau chiar spartura, atunci inlocuirea lui devine obligatorie.

Cand vine vorba de inlocuirea parbrizului masinii, o intrebare obisnuita pentru multi proprietari de masini este „Cat timp va dura pana voi putea conduce masina?” Timpul necesar pentru inlocuirea parbrizului masinii include nu doar timpul de instalare, ci si perioada de intarire a adezivului. Este atribuit un timp minim de deplasare, lucru pe care toti proprietarii de masini trebuie sa-l respecte pentru o inlocuire a parbrizului cu succes.


Cat dureaza inlocuirea parbrizului masinii

Daca timpul te preocupa, datorita perioadei necesare de a putea conduce masina, doresti sa sti cat timp va dura inlocuirea parbrizului. In primul rand, depinde de locul in care duci masina, dar o data ce parbrizul a fost evaluat, te poti astepta la un termen intre 60 si 90 de minute pentru o inlocuire completa a parbrizului. Daca masina are senzori care trebuie calibrati, poate dura putin mai mult. Dupa inlocuire, va trebui de obicei sa astepti o ora după ce a fost montat un nou parbriz, inainte de a putea conduce masina.

De multe ori vei avea norocul sa fie nevoie doar de o reparatie a parbrizului, care dureaza probabil intre 20 si 60 de minute. In orice caz, cel mai bun mod de a sti cu siguranta, este ca parbrizul sa fie evaluat de catre un profesionist in domeniul parbrizelor.

Reguli dupa schimbare parbriz

Procesul de schimbare presupune demontarea vechiului parbriz si montarea celui nou si aplicarea de adeziv pentru a fixa parbrizul pe caroserie. O data ce inlocuirea este finalizata, este important sa urmezi instructiunile recomandate despre cum sa ai grija de noul tau parbriz. Pot fi sfaturi care te vor ajuta sa te asiguri că parbrizul este bine fixat si ca adezivul are timp sa se intareasca.

Ce se face si ce nu dupa inlocuirea parbrizului masinii

– Condu usor in primele zile, prin evitarea de opriri si viraje bruste;
– Tine geamurile masinii deschise pentru a ajuta adezivul sa se intareasca mai repede;
– Evita sa conduci pe vreme nefavorabila (ploaie, zapada);
– Nu spala masina timp de 24 de ore dupa inlocuire;
– Nu folosi o spalatorie automata timp de cel putin o saptamana;
– Nu te sprijini si nu sprijini nimic pe parbriz pana cand adezivul nu este complet intarit;

Cum sa ai grija de parbriz

Nimeni nu planuieste un accident, asa ca, loviturile de pietricele si crapaturile sunt mai putin probabil sa fie evitate, dar exista si alte lucruri pe care le poti face pentru a-ti mentine parbrizul in stare buna si pentru a prelungi durata de viata, prin cateva sfaturi:


– Curata parbrizul cu materiale de curatare neabrazive si evita utilizarea substantelor chimice dure;
– Inlocuieste stergătoarele de parbriz cu lame crapate si casante;
– Pastreaza lichidul de stergator de parbriz mereu completat;
– Remediaza micile lovituri si fisuri cat mai curand posibil, pentru a preveni raspandirea lor;
– A sarit o pietricica in parbriz pe traseu, protejeaza de mizerie locul sparturi cu o bucatica de scotch;

Claritate parbriz

Activitatea stergatoarelor poate fi sustinuta suplimentar prin aplicarea unui preparat invizibil pe parbriz, urmand ca picaturile de apa de ploaie sa alunece singure de pe suprafata geamului, ceea ce ar trebui sa favorizeze scurgerea apei, mai ales in timpul unei ploi puternice. Tot ce trebuie facut este stergerea geamul masinii cu o carpa inmuiata cu balsam de rufe. In acest fel, se creaza pe el un strat care va „alunga” picaturile de apa si fulgii de zapada.

Nu este o mare tehonologie, fiindca pur si simplu se aplica balsamul, intr-o cantitate mica, pe o carpa moale (de preferinta din microfibra) si stearsa bine toata suprafata geamulului masinii cu ea. Inainte de aceasta, insa, indiferent daca parbrizul nu s-a montat nou sau nu, este esentiala spalarea, pentru a nu lasa murdarie sau pete pe el. Dupa aplicarea stratului lichid, pur si simplu se sterge sticla uscata. Prin urmare, operatiunea nu va dura mult si, cel mai important, de obicei nu va costa mai nimic, asa ca se merita incercata aceasta reteta simpla.

Concluzie

Dupa ce ai obtinut inlocuirea unui parbriz nou, nu este recomandat sa conduci imediat. Asteapta cel putin o ora inainte de a conduce. De asemenea, ar trebui sa eviti sa speli masina sau sa folosesti o spalatorie automata timp de cel putin o saptamana. Sunt aspecte care pot cauza probleme cu etansarea dintre parbriz si caroseria masinii. Condu in siguranta!
Reguli dupa schimbare parbriz
Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😂

Distribuie prietenilor