Sari la conținut

Reguli UE dedicate masinilor electrice


Reguli UE dedicate masinilor electrice, cunoscand faptul ca o conducere a unei masini electrice are avantaje, este linistita si adesea rapida. Cu toate acestea, incarcarea ramane un punct dureros daca se face o deplasare lunga cu masina. La urma urmei, este mai lent decat realimentarea, asa ca, uneori, trebuie sa astepti mult timp, sau chiar sa stai la coada. Noua norma UE ar trebui sa usureze viata proprietarilor de vehicule electrice.

Uniunea Europeana este in favoarea masinilor electrice, pentru a atinge mai usor obiectivele de CO2. De aceea exista tot felul de subventii si reguli. Acum se mai adauga cateva.

Reguli UE dedicate masinilor electrice

Noile reguli ale Uniunii Europene se refera la statiile de incarcare. Proprietarii de masini electrice au nevoie de o perspectiva mai buna, despre cat trebuie sa plateasca la o statie de incarcare, iar plata ar trebui, de asemenea, simplificata. Acest lucruri trebuie facute prin tarife clare si transparente, care sunt comunicate in prealabil.

Pentru moment, este nevoie de un card de taxare, sau de o aplicatie, pentru a incarca la un punct de incarcare public. Noua lege europeana prevede ca ar trebui sa fie posibila plata cu cardul, sau cu telefonul. Acest lucru face incarcarea mult mai accesibila.

Mai multe statii de incarcare pentru masini electrice

Pe langa incarcarea mai usoara, vor exista si mai multe statii de incarcare. La fiecare 60 de kilometri, pe principalele drumuri europene, vei gasi un loc unde se pot incarca masinile electrice. Acest lucru trebuie rezolvat pana in 2026. Incepand cu 2028, un camion trebuie sa-si poata incarca bateria la fiecare 120 de kilometri..


In cele din urma, se acorda atentie si hidrogenului ca si combustibil alternativ. Rezerva de hidrogen trebuie sa fie atat de mare in 2031, incat sa se poata alimenta la fiecare 200 de kilometri. Acest lucru va fi deosebit de important pentru camioane si alte vehicule grele, care in prezent nu sunt inca complet electrice.

Toate masurile trebuie sa previna atunci cand masinile electrice stationeaza in unele zile si nu in trafic, ci in fata unei statii de incarcare), blocajele scurte in trafic la punctele de incarcare si stresul la punctele de incarcare, incurajand astfel conducerea fara emisii. Pe scurt, mai trebuie facut mult mai mult in tarile UE, ca urmare a noilor reguli europene.

Scopul reglementarilor europene este de a face conducerea unei masini electrice mai accesibila si mai eficienta. Schimband regulile privind plata si instalarea mai multor statii de incarcare, va deveni mai usor parcurgerea de distante mai mari cu o masina electrica. Acest lucru va contribui cu siguranta la promovarea condusului cu emisii zero in Europa.

Concluzia

Una peste alta, viitorul condusului electric in Europa pare promitator. Noile reglementari europene fac conducerea unei masini electrice mai accesibila si mai eficienta decat oricand. In plus, noi tehnologii sunt dezvoltate in mod constant, pentru a facilita incarcarea unei masini electrice mai rapida si mai usoara. Prin urmare, viitorul conducerii electrice pare stralucitor, in special cu noile norme UE care fac incarcarea masinilor electrice mai usoara si mai accesibila. Dar mai sunt atatea provocari de abordat…
Reguli UE dedicate masinilor electrice
Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra din Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai multa cunoastere.

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact