Sari la conținut

Restaurare faruri cu WD-40

  • Utile

Restaurare faruri cu WD-40, pentru simplul fapt ca, in timp, farurile masinii tale tind sa devina incetosate, ceea ce le face mai putin vizibila lumina lor, iar drumul pe timp de noapte poate sa devina mai periculos. In acest articol auto din site, vom vorbi despre toate lucrurile pe care trebuie sa le sti despre cum sa cureti farurile cu WD-40, afisand, de asemenea, cauzele comune ale aburii farurilor si cele mai bune sfaturi pe care le poti primi.

De ce se matuiesc farurile

Daca esti un fanatic de masini ca noua, atunci mai mult ca sigur vei fi mandru de curatenia si starea masinii tale in orice moment. Din pacate, chiar si cu curatarea si detaliile regulate, farurile auto vor deveni aburite sau galbene in timp, ceea ce duce la probleme de siguranta, precum si o posibila amenda in multe zone ale tarii.

Dar de ce farurile se matuiesc in timp? inainte de a analiza modalitatea de mentinere a farurilor sa arate bine ca noi, iata cateva dintre cele mai comune motive pentru farurile decolorate.


Daune rutiere
Majoritatea proprietarilor de masini au faruri ingalbenite pentru ca farurile suporta adesea resturile zburatoare, pietricele si sarea de drum, in fiecare zi.

De-a lungul timpului, resturile constante care lovesc farurile tale vor uza stratul superior al policarbonatului, care slabeste compozitia materialului și creeaza zgarieturi si deteriorari care duc la acel aspect prea bine cunoscut.

Acumulare murdarie
Daca masina ta nu a fost curatata recent, poate aparea un strat de substanțe chimice si murdarie pe geamul farurilor, daca s-au parcurs o multime de kilometri. Majoritatea farurilor noi au un strat de acoperire transparent, care protejeaza geamul din plastic al farului de ultraviolete. Din pacate, acest strat se va deteriora in timp, dandu-i acea culoare galbena sau alba. Sau, s-ar putea sa nu fi constient ca substantele chimice, care sunt gasite in produsele de curatare ale masinii, asa cum sunt solutiile de curatare de la spalatoriile auto, care sa sa aiba capacitatea de a deteriora.

Expunere solara
Expunerea, in special la lumina soarelui, este o cauza comuna a oxidarii farurilor. Capacitatea de rezistenta a farurilor din plastic transparent, se poate deteriora in cativa ani, din cauza radiatiilor solare. Acest lucru se intampla mai des in zilele noastre cu majoritatea farurilor, chiar daca parchezi la umbra si eviti lumina directa a soarelui.

Condensarea apei
Cand te uiti mai atent la faruri, poate parea alarmant sa descoperi ca se formeaza condens intre straturile pe care nu le poti sterge. Chiar daca farurile sunt construite pentru a evita acest lucru, uzura zilnica a lor poate afecta performanta. Acest lucru reduce luminozitatea becului si poate cauza probleme de vizibilitate si siguranta atunci cand conduci, in special noaptea, sau in tuneluri intunecate.


Restaurare faruri cu WD-40

Daca conduci in mod regulat in conditii de lumina scazuta, este posibil sa observi ca luminile farurilor, odata stralucitoare si clare, si-au pierdut din putere. Acest lucru se poate datora faptului ca geamul de plastic s-a matuit, ceea ce face ca lumina sa nu fie clara cand trece prin el.

Inainte de orice altceva, atunci cand incerci sa cureti cu WD-40, incepe prin a curata farurile doar cu apa, pentru a indeparta murdaria si resturile care ar putea ramane pe faruri. Desi acest aspect poate parea inutil, acest lucru va preveni murdaria sa zgarie farurile mai mult. In cazul in care ai acces la o spalatorie auto cu presiune, aceasta este o modalitate excelenta de a indeparta murdaria de pe faruri.

Dupa aceea, trebuie sa usuci farurile. Dupa acest pas, asigura-te ca geamurile sunt curate si ca nu exista urme de apa. Poti folosi un prosop, hartie, sau carpa din microfibra, aceasta din urma fiind recomandata.

Asigura-te ca spray-ul WD-40 nu este expirat, deoarece dupa un anumit termen, nu va avea aceleasi rezultate ca si unul nou. Dupa care, pulverizeaza WD-40 pe o carpa curata si apoi pune-l pe faruri, sau, pulverizeaza-l direct si lasa-l sa stea timp de 60 de secunde.

Dupa care, sterge farurile pentru a elimina orice reziduuri si produse in exces. Ar trebui sa fie la fel de curate ca atunci cand ai luat masina de noua. Daca constati ca rezultatele nu sunt ceea ce ai asteptat, poti repeta procesul pana cand lucrurile se vor imbunatati. Repeta acest proces pentru fiecare far.

De final

Farurile masinii tale pot deveni tulburi, ingalbenite si dificile de luminat in intuneric, chiar daca sunt curatate si intretinute in mod regulat. Folosind sfaturile din acest articol, vei putea curata farurile cu WD 40 si sa eviti deteriorarea suplimentara si reconstructia stratului de policarbonat transparent de pe far, ceea ce va face ca masina sa arate mai bine.

Totusi, WD-40 poate fi utilizat pentru multe alte lucruri, dar nu poate da un randament dorit pentru restaurarea farurilor, deoarece nu are abilitatea de a restabili claritatea sau de a indeparta zgarieturile de pe geamurile farurilor. Este recomandat sa utilizezi produse speciale pentru a obtine cele mai bune rezultate.
Restaurare faruri cu WD-40
Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu comentarii si un like pe pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor