Sari la conținut

Rulota usoara pentru masina electrica


Rulota usoara pentru masina electrica, in situatia ca doresti sa utilizezi un asemenea model ca si masina de tractare, dar pentru asta trebuie sa deti o rulota usoara, care sa nu reduca prea mult autonomia. Exista o varietate de modele de rulote usoare, care sunt compatibile cu masinile electrice, iar acest articol auto incearca sa prezinte doar una dintre ele.

Rulotele usoare, dedicate masinilor electrice, au de obicei un design interior inteligent, pentru a maximiza spatiul disponibil. Desi dimensiunile lor pot fi mai mici decat cele ale rulotelor traditionale, acestea sunt construite pentru a face ca un potential posesor sa se simta confortabil si cu utilitati optime. Aceste rulote au bucatarii compacte, toalete portabile (uneori si fixe), paturi pliabile si sisteme de incalzire eficiente.

Rulote personalizate

Totusi, inainte de toate, cand te decizi sa alegi o rulota pentru masina ta electrica, trebuie luate in considerare cateva aspecte.

Greutate
Cand tractezi o rulota cu o masina electrica, greutatea este una dintre cele mai importante probleme. Asigura-te ca rulota pe care o alegi, are o greutate potrivita pentru capacitatea de tractare a masinii tale electrice. Capacitatea de tractare specifica a masinii trebuie verificata in manualul producatorului.

Dimensiuni
Dimensiunile rulotei trebuie sa se potriveasca cu dimensiunile masinii electrice si cu nevoile tale de calatorie. O rulota compacta si usoara, poate inlesni tractarea si manevrarea.


Autonomie
Tractarea unei rulote va reduce o parte din durata de functionare a bateriei masinii electrice. Asa ca, planifica-ti calatoria astfel incat sa ai suficienta autonomie pentru a ajunge la destinatie si pentru a acoperi consumul suplimentar de energie cauzat de rulota.

Sisteme de alimentare
Pentru a furniza energie electrica in timpul deplasarilor, unele rulote electrice usoare pot fi echipate cu sisteme de alimentare suplimentare, cum ar fi panouri solare sau baterii auxiliare.

Confort și facilitati
Alege o rulota care ofera facilitatile pe care le doresti. In functie de preferintele tale si de nivelul de confort dorit, aceasta pot include o bucatarie, un loc de dormit, o toaleta si un dus.

Consulta un expert sau un dealer specializat, inainte de a cumpara un astfel de model rulota pentru masina ta electrica, mai ales pentru a te asigura ca este potrivita masinii si nevoilor specifice de calatorie. In plus, asigura-te ca intelegi impactul tractiunii rulotei, asupra performantei si autonomiei masinii electrice, care, din pacate, inseamna o autonomie mult mai scurta.

Rulota usoara pentru masina electrica

Majoritatea vehiculelor electrice autorizate pot remorca intre 1500 kg si 2500 kg. Aceasta gama larga inseamna ca unele masini pot tracta o rulota, dar nu pot remorca toate tipurile de rulote. Inca o dat trebuie mentionat, daca trebuie sa tractezi o rulota sau remorcă specifica, ar trebui sa verifici cu atentie capacitatile masinii.

Asa cum s-a specificat la inceputul acestui articol auto, varietatea de modele rulote usoare este bogata, dar si cu preturi pe masura. Exista mai multe companii si modele de rulote concepute pentru masini electrice, iar prezentarile care urmeaza sunt sumare, dar cu link catre fiecare marca de rulota.

Rulota Kip

Rulotele Kip sunt ideale pentru tractari cu masinile electrice, datorita greutatii lor mici si designului aerodinamic. De exemplu, modelul Shelter Basic, are o greutate proprie de 540 de kilograme, modelul Kompakt, are o greutate de 790 de kilograme si Vision Travel, are o greutate de 860 de kilograme. Astfel, modelele mentionate sunt mai inguste decat rulotele cunoscute sub numele de „medie” si tractarea este avantajata de aerodinamica in majoritatea cazurilor.
Pretul pentru un model Sherlter clasic, incepe de la 12 950 euro!
model rulota kip

Rulota Knaus Yaseo

Cu noul model Knaus Yaseo, cei de la Knaus se gandesc la rulotele de maine. Ar trebui sa fie usor, compact si potrivit pentru masinile electrice (greutatea proprie este de 905 kg). Intr-un comunicat de presa, Knaus afirma: „De fapt, doi factori influenteaza in mod esential consumul de energie atunci cand tractati o remorca: valoarea rezistentei la aer si greutatea rulotei”. Modelul Yaseo acorda o atentie speciala acestor doua aspecte.
Pretul incepe de la 22 490 euro!
model rulota knaus yaseo

Rulota Basecamp

Basecamp este un model rulota pregatit pentru orice, chiar off-road. Deoarece a primit imbunatatiri unice la interiorul și exteriorul carcasei de aluminiu, modelul Airstream, a devenit cel mai bine vandut in ultimii ani. Avand o greutate proprie de 800 kg, este gata pentru orice aventura la care poti visa.
Pretul de baza incepe de la 48 900 dolari!
modelul Airstream


Rulota Lightship

Chiar daca nu este in concordanta cu titlul din articol, trebuie mentionata aceasta marca de rulota, deoarece poate fi un model dedicat masinilor electrice. Rulota Lightship, este primul model de rulota cu autopropulsie. Potrivit celor care fabrica aceasta marca, rulota poate alimenta, atunci cand bateriile sunt incarcate, o masina electrica pentru o autonomie de rulare de 500 de kilometri. Masina, se poate deplasa efectiv pe aceasta distanta, atunci cand Lightship se afla tractata si conectata in spatele masinii.

Firma americana Lightship afirma ca modelul L1, are o aerodinamica de trei ori mai mare decat rulotele clasice, ceea ce reduce impactul asupra autonomiei vehiculului care tracteaza. Greu de crezut, mai ales ca modelul Lightship L1, are o lungime de 8,2 metri, 2,5 metri latime si aproape 3 metri inaltime. Un dezavantaj este greutatea de 3 400 de kilograme, dar poate gazdui intre patru si sase persoane, in functie de configuratie.

Detine panouri fotovoltaice mari, care pot produce pana la 3 kW de energie electrica atunci cand soarele este puternic. Acest lucru face ca L1 sa fie eligibil pentru investitii in energie solara, spun cei de la Lightship. Totusi, pare un model de rulota care nu pare o mare afacere, mai ales ca pretul de pornire este de 125 000 de dolari (118 000 de euro).
Rulota LightshipRulota Lightship panouri solare

De final

Bineinteles, lista cu prezentari de rulote dedicate masinilor electrice poate sa continue, mai ales ca majoritatea marcilor de rulote incearca sa tina pasul cu necesitatile actuale. Pe masura ce ne pregatim pentru interzicerea vanzarilor de vehicule noi cu ardere interna din 2030, un numar tot mai mare de modele rulote sunt introduse si dezvoltate de mai multi producatori.

Acest lucru va creste cu siguranta lista de optiuni. Ar trebui sa vedem o crestere a statiilor de incarcare, pentru a satisface cererea in crestere si pentru a scadea preocuparile legate de capacitatea de incarcare si timpul de oprire.

In ultimii ani, masinile electrice au devenit tot mai populare, iar in urmatoarea perioada, aceasta tendinta va continua sa se intensifice pe masura ce ne pregatim pentru ca masinile electrice sa devina noua normalitate.
Rulota usoara pentru masina electrica

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact