Sari la conținut

Sanctiuni pentru soferii filmati in trafic


Sanctiuni pentru soferii filmati in trafic, ca urmare a unui unui proiect de lege votat in unanimitate de catre deputatii din Comisia de Transporturi. Astfel, inregistrarile de pe camerele video ale politiei locale, primariilor, si chiar de pe camerele de bord sau telefoanele mobile ale altor soferi, pot ajuta la amendarea soferilor care nu respecta regulile de circulatie.

Pana acum, Codul Rutier a permis soferilor sa fie amendati doar daca incalcarile au fost descoperite de un organ de Politie in timp real, sau pe baza inregistrarilor radar. Asa ca, acum, politistii se pot folosi de toate inregistrarile din trafic.

Sanctiuni pentru soferii filmati in trafic

Potrivit acestui proiect „Polițistul rutier poate constata contravenții și cu ocazia verificării unei sesizări cu privire la o posibilă faptă de nerespectare a unei reguli de circulație de către un conducător de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, a cărei producere a fost percepută de către un alt participant la trafic și surprinsă de acesta într-o înregistrare audio-video sau video, după caz”.


Totusi, o inregistrare video trebuie sa contina unele informatii, pentru ca o filmare sa fie luata in considerare de politisti, iar acestea sunt.

– un clip video, sau un extras din înregistrarea audio-video, care evidentiaza presupusa fapta contraventionala, observata de participantul la trafic;
– data si ora exacte la care a avut loc presupusa fapta contraventionala;
– identificarea vehiculului implicat, inclusiv numarul de inmatriculare, sau numarul de inregistrare, daca este disponibil;
– semnalizarea rutiera specifica sectorului de drum public in care a avut loc presupusa fapta contraventionala, pentru a evidentia contextul acesteia;

Daca acest proiect este adoptat, va permite aplicarea de amenzi contraventionale mult mai usor. In plus, potrivit aceluiasi proiect, se prevede, de asemenea, sanctiuni mai aspre pentru conducerea sub influenta alcoolului.
Sanctiuni pentru soferii filmati in trafic
Daca consideri ca ai ceva de adaugat la acest articol auto, te asteptam cu comentarii si un like pe pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor