Sari la conținut

Se schimba regulile pentru scolile de soferi


Se schimba regulile pentru scolile de soferi, prin intrarea in vigoare a mai multor modificari care fac referire la scoala de soferi, printr-un proiect de lege care ar modifica siguranta rutiera. Una dintre modificari, consta in faptul ca instructorul auto va trebui sa participe la un examen auto, alaturi de politist si cursant.

Proiectul mai propune ca elevii unei scolii de soferi sa poata sustine examenele din orice judet, indiferent de domiciliu. Astfel, este posibil ca timpul de asteptare dintre examenul teoretic si cel practic sa se diminueze.

Iata ce a declarat pentru digi24 Cristian Ichim, initiatorul acestui proiectul: ”Găsim județe unde dai examenul după ce te-ai înscris undeva la 6 luni. Cum reducem? Avem modelul pașapoartelor. Dacă în județul meu locurile sunt ocupate, mă duc într-un județ limitrof”.

Referitor la propunerea ca instructorul sa participe obligatoriu la examenul practic, alaturi de cursant si politist, Cristian Ichim a declarat: ”Avem modele care funcționează în Occident, la rândul lor, țările din UE și-au adaptat treptat modul de examinare. În același timp, instructorii auto își pot îmbunătăți pregătirea fiind parte a examinării”.

Se schimba regulile pentru scolile de soferi

Noile propuneri ale acestui proiect de modificare ale Codului Rutier, prevad ca sustinerea examenului de condus sa se poata realiza la orice autoritate competenta care se afla pe teritoriul Romaniei. Procedura, in prezent, este ca sustinerea unui astfel de examen sa se afectueze doar la autoritatea competenta pe raza careia solicitantii isi au domiciliul ori resedinta”.


Cu alte cuvinte, modificarea vine in ajutorul celor care invata sau desfasoara activitati in alte judete decat cele de domiciliu. Astfel, daca sunt solicitanti care doresc sa urmeze o scoala de soferi, acestia nu vor mai fi obligati sa revina in localitatile de domiciliu ca sa dea un examen auto pentru obtinerea permisului de conducere. Ei vor putea realiza acest lucru acolo unde se afla. In zilele de astazi, legea permite ca solicitantul sa urmeze scoala auto in localitatea in care isi desfasoara activitatea curenta si se impune ca el sa dea proba teoretica si cea practica in localitatea de domiciliu.
Se schimba regulile pentru scolile de soferi

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😂

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact