Sari la conținut

Securitate rulota impotriva furtului

  • Utile

Securitate rulota impotriva furtului, mai ales ca multi o considera a doua casa (cea pe roti), fapt pentru care se incearca mereu sentimentul de siguranta si evitarea de griji pentru evenimente neplacute. Avand in vedere ca nu exista protectie 100% impotriva furtului rulotei, cu toate acestea, o buna protectie a unei rulote actioneaza ca un factor de descurajare pentru hoti. Pentru ca, cu cat le ia mai mult timp sa patrunda in rulota, cu atat sunt mai multe sanse sa renunte.

In perioada de pregatire a acestui articol auto, s-a incercat descoperirea despre datele furtului de rulote din Europa. Este greu de gasit statistici precise, dar totusi, Marea Britanie este lider, unde se fura sute de rulote in fiecare an. Iata un site care afiseaza o baza de date pentru rulote si auto furate.

Comparand acest fenomen de la an la an si tinand cont de cererea crescuta de vehicule de agrement, precum rulotele sau autorulotele (campere), problemele de accesibilitate, dar mai ales preturile crescute, nu este greu de prezis ca acest flagel s-ar putea accentua. Simpla constientizare de disparitiei a unui astfel de vehicul, este o experienta traumatizanta pentru multi posesori, stiind ca sansele de recuperare pot fi minime.


Securitate rulota impotriva furtului

Pentru a afla cum sa se previna, sau sa se minimalizeze riscul de furt sau distrugere, acest articol auto afiseaza cateva exemple de securitate rulota impotriva furtului, prin cateva accesorii dintre cele mai cunoscute. Trebuie sa fim constienți de faptul ca pana si cele mai ingenioase masuri si dispozitive de securitate nu fac decat sa prelungeasca timpul necesar al hotilor. Cu toate acestea, se merita efectiv ca acesti raufacatori sa fie descurajati.

Dispozitive blocare roti

Blocajele pentru roți sunt cea mai populara si simpla solutie, mai ales ca exista o gama variata de modele, cu eficienta avansata. Numai ca, atunci cand te decizi asupra unui astfel de produs, asigura-te intotdeauna ca modelul respectiv are un certificat al unei institutii recunoscute si indeplineste un standard de rezistenta. Avantajul solutiilor amplasate pe roata este ca poate fi dificila manevrarea fara a indeparta mecanic blocajul, fapt care poate dura mult timp pentru hoti, in functie de model.
dispozitiv blocare roata

Dispozitiv blocare cupla

Un alt produs, cel mai des intalnit si disponibil in diverse variante, este dispozitivul de blocare a cuplei de remorcare. Producatori, precum AL-KO/AKS, Winterhoff sau Knott, au propriile solutii dedicate modelelor individuale, dar exista si multi furnizori de produse universale pentru pe piata accesoriilor. Gradul de avansare a constructiei si calitatea securizării rulotelor difera, dar utilizarea lor ingreuneaza in mod considerabil hotii sa se conecteze rapid la un vehicul de tractare.
dispozitiv blocare cupla rulota

Sistem blocare usa rulota

Aspectul esential al securizarii accesului in interior este usa. Astfel, legat de acest aspect, pe piata, se pot descoperii multe solutii care ingreuneaza accesul si actiunile potentialilor raufacatori. Variantele de securitate integrate cu, de exemplu, un model balustrada care faciliteaza intrarea in rulota, poate fi o combinație de functionalitate si confort. Sunt multe solutii practice, iar instalarea lor, extrem de usoara, reprezinta un avantaj suplimentar.
sistem blocare usa rulota

Sistem electronic antifurt

Pe langa gama variata de protectii mecanice afisate mai sus, merita luata in considerare asistenta electronica. La urma urmei, siguranta rulotei, dar mai ales a celor dragi este o prioritate. In complexitatea electronicelor dedicate alarmelor, este dificil de recomandat ceva anume, mai ales ca exista companii specializate in astfel de solutii pentru autorulote si rulote.


Solutiile constau dintr-o unitate de comanda si intrerupatoare tip lamela pentru geamuri, imbunatatind semnificativ siguranta. Posibilitatea suplimentara de alarma rulota si de integrare cu senzori de fum/monoxid de carbon si gaz, dar si un localizator GPS. pot sa ofere incredere. Legat de localizator, este bine de stiut ca exista hoti de vehicule care folosesc bruiaj de semnal, iar in astfel de situatii, tehnologia se poate dovedi ineficienta.
Sistem electronic antifurt

De final

Fiecare dintre aceste elemente sunt accesibile si usor de utilizat/asamblat, si cu siguranta vor ingreuna persoanele cu intentii necurate, mai ales daca se folosesc doua sau trei astfel de elemente in acelasi timp. Daca in schimb, rulota este mai scumpa, merita investit si aplicata o solutie de clasa superioara, pentru o securitate optima.

Piata diverselor dispozitive electronice de securitate este cu adevarat mare, oferta si metodele de instalare a alarmelor fiind diverse (de la detectoare in deschiderile usilor si ferestrelor, pana la monitorizarea constanta prin camere).
Securitate rulota impotriva furtului

Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru a afla.

Distribuie prietenilor