Sari la conținut

Semnificatia si istoria siglei Ford


Semnificatia si istoria siglei Ford, acel logo Ford care dateaza de acum mai bine de un secol, atunci cand a fost conceput o data cu infiintarea companiei in 1903. Dupa cum probabil se cunoaste, Ford este una dintre cele mai recunoscute marci din industria de autovehicule si se poate lauda cu una dintre cele mai faimoase logo-uri din lume.

Ford Motor Company (denumita în mod obisnuit „ Ford ”) este un producator auto multinational american cu sediul intr-o suburbie a orasului Detroit. Compania vinde autoturisme si vehicule comerciale sub marca Ford, dar si majoritatea masinilor de lux, cunoscute sub marca Lincoln.

Istoria siglei Ford

Cand a aparut Ford Motor Company, companie fondata in 1903 de Henry Ford, logo-ul de la acea vreme a fost destul de departe de emblema Ford de culoare albastra, cea pe care o vedem astazi majoritatea. Astfel, prima emblema Ford aparea destul de complicata, cu o combinatie de text suplimentar si o margine brodata.

Desi compania nu a afisat aceasta prima inscriptie Ford pe primele sale modele, Ford a folosit-o de obicei in mare parte pentru serviciile de corespondenta ale companiei.
logo ford 1903
Inscriptia Ford a aparut pentru prima data pe cunoscuta sigla Ford, de abia in 1907. Din acel moment, a fost inclusa în fiecare versiune a siglei Ford, dar textul a suferit modificari minore. De abia dupa 24 de ani de la infiintarea Ford, compania si-a modificat emblema la un design similar cu cel pe care il foloseste si in zilele de astazi. In timp ce marca a avut trei versiuni oficiale de logo din 1927, toate sunt foarte asemanatoare cu versiunea actuala.
evolutia ford logo

Semnificatie logo Ford

Logo-ul prezinta un oval aplatizat, proiectat in mai multe nuante de alb si albastru. Se crede ca textul inclus in oval a fost inspirat din semnatura lui Henry Ford, fondatorul marcii. Culorile folosite, potrivit companiei, au o semnificatie aparte. Albastrul simbolizeaza puterea, excelenta si gratia, iar albul simbolizeaza virtutile marcii, adica nobletea, eleganta si puritatea.


Este evident ca de-a lungul timpului, modelele de logo-ului Ford au fost complexe si au devenit simple si minimaliste, dar chiar daca aceasta marca de masini exista de un secol, siglele nu s-au schimbat semnificativ.

Semnificatia si istoria siglei Ford

Dupa cum se poate observa acum, logo-ul Ford a pastrat multe elemente ale designului sau de-a lungul anilor. Desi a suferit unele modificari, intr-un final, compania s-a oprit la o versiune simpla, minimalista si foarte eficienta.

Istoria siglei Ford este cea care dezvaluie ca aceasta marca a evoluat in timp, lansand modele de masini cu caracteristici avansate care au pastrat numele marcii usor de recunoscut. Logo-ul Ford este considerat pe scara larga drept una dintre cele mai mari si mai memorabile logo-uri de masini care au fost create vreodata.
Semnificatia si istoria siglei Ford

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact