Sari la conținut

Sfaturi evitare condens in masina

  • Utile

Sfaturi evitare condens in masina, stiind ca geamurile aburite sunt enervante, iar fara aer conditionat, este necesara stergerea cu o carpa uscata. Ni se intampla tuturor cateodata, dupa ce ne urcam in masina si ne pregatim sa pornim, geamurile incep sa se abureasca, fiind ceva frustrant si potential periculos.

Dar, de ce anume se intampla asta si care este cea mai rapida metoda de a obtine o vedere clara. Sunt aspecte la care acest articol auto incearca sa le dezvolte.

De ce se aburesc geamurile

Aburirea geamurilor masinii este rezultatul depunerii particulelor de apa pe suprafata sticlei, ca urmare a diferentei de temperatura dintre interiorul si exteriorul geamului. In practica, exista o serie de motive pentru care geamurile masinii se aburesc. In lunile reci si umede, geamurile se aburesc mai repede, deoarece exista o diferenta semnificativa de temperatura intre interiorul si exteriorul masinii. Acest lucru se intampla mai ales dimineata, cu ajutorul umezelii care intra in masina prin imbracaminte si incaltaminte, dar si din cauza din cauza respiratiei sau a incalzirii, aspecte ce duc catre o condensare a geamurilor reci. Acest lucru se poate intampla si vara, cand ploua, iar aerul conditionat este pornit.

Sfaturi eliminare condens din masina

Acum ca stii ce cauzeaza aburirea geamurilor de la masina, probabil ca doresti sa afli si solutiile, iar primul lucru pe care il poti face, daca te confruntati cu geamurile masinii aburite, este nu numai utilizarea aerului conditionat pentru a scapa de umiditate, ci si pentru a creste temperatura. Aburul va disparea de pe geamurile masinii de indata ce este suficient de cald in interior. Daca nu detii o masina cu sistem de climatizare (aer conditionat), atunci cand este posibil, deschide usile sau ferestrele masinii, pentru a permite circulatia aerului si pentru a elimina umiditatea din interior. Acest lucru poate ajuta la reducerea condensului de pe geamuri. Cu toate acestea, merita sa sti cum sa previ aburirea geamurilor masinii mai eficient si permanent.

Sfaturi evitare condens in masina

Nu numai interiorul masinii merita atentie, ci si exteriorul, de acea, este bine sa fie lasata o cale de iesire a umiditatii.


Pastrare scurgeri curate
Cand scurgerile de apa de ploaie sunt blocate de murdarie si frunze, se acumuleaza apa. De multe ori, aceasta, in timp, se infiltreaza in interior. Orificiile de evacuare sunt situate intre parbriz si capota, in trapa, si uneori si in spatele masinii. Adesea este suficient doar indepartata murdaria, dupa care verificat cu putina apa daca aceasta mai patrunde.

Inlocuire filtru de polen
Un filtru interior de polen infundat poate provoca si umezeala in masina. Praful si murdaria impiedica circulatia optima a aerului. In plus, filtrul de polen murdar ofera sansa ciupercilor si bacteriilor, punand sanatatea in pericol. Un filtru nou, standard, nu costa mult.

Permite umezelii sa iasa
Asigura-te ca toate conductele de ventilatie sunt deschise si ca ventilatia nu este in modul de recirculare, pentru ca atunci masina nu va fi aerisita. Prin urmare, porniti ventilatia si incalzirea, mai ales ca aerul cald absoarbe mai multa umiditate decat aerul rece. In plus, este util sa deschizi putin geamurile, pentru a lasa sa iese aerul umed afara.

Pastreaza masina uscata
Pentru a mentine masina uscata, este bine ca imbracamintea umeda sa fie scoasa, inainte de a intra in masina. Pune hainele umede si umbrela in portbagaj, astfel incat umezeala sa nu fie absorbita de tapiteria scaunelor. Daca este posibil, indeparteaza covorasele umede din masina pentru a le usca. Daca ai un loc de parcare uscat, sau un garaj, poti lasa geamurile deschise pentru a ventila masina.

Utilizeaza un dezumidificator
Pentru a usca aerul umed din interior, sunt disponibile produse speciale sau aparate, care absorb umezeala. Aceste perne speciale nu costa mult si pot fi amplasate in interior.

Solutii antiaburire
Sunt bune de luat in considerare si spray-urile sau servetelele anti-aburire. Aceste produse au fost special dezvoltate pentru a preveni formarea condensului pe ferestre.

Intretinere chedere
Daca chederele si garniturile de la usi devin poroase, umezeala isi face loc si poate patrunde, iar odata intrata in masina, nu dispare pur si simplu. Pentru a preveni acest lucru, ele pot fi mentinute printr-o ingrijire corespunzatoare. Pudra de talc, vaselina, sau alte produse speciale de ingrijire, sunt potrivite in acest scop.

Aplicare lichid de spalat vase
Lichidul de spalat vase este un remediu uimitor pentru geamurile aburite. Sterge usor interiorul geamurilor, folosind o carpa imbibata cu lichid de spalat vase. Aceasta operatiune formeaza un strat care protejeaza condensul, mai ales ca este o optiune simpla si accesibila.

De final

Umiditatea din masina este, de multe ori, foarte enervanta. Inainte de a porni la drum, trebuie mai intai asteptat pana cand geamurile masinii sunt din nou clare, deoarece, nu este recomandata deplasarea pe drum cu geamurile aburite. Vederea este serios obstructionata, ceea ce poate duce la situatii periculoase, iar acest articol auto ofera o perspectiva cuprinzatoare asupra modului in care poti aborda si preveni eficient problemele de umiditate.


Acestea sunt cateva aspecte care te pot ajuta sa reduci sau sa elimini condensul de pe geamurile masinii tale. Asigura-te ca mentii un nivel optim de umiditate in interiorul masinii, pentru a preveni formarea excesiva de condens.
Sfaturi evitare condens in masina
Ramai conectat cu acest site auto, devino un urmaritor al paginii noastre pe Facebook si comenteaza articolele in pagina, dar, distribuie si prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact