Sari la conținut

Sfaturi pregatire masina in sezonul rece

  • Utile

Sfaturi pregatire masina in sezonul rece, pentru conditii de conducere potential periculoase si care streseaza in mod constant pe multi dintre noi. Astfel, acest articol auto afiseaza cateva sfaturi si trucuri pentru pregatirea si intretinerea unei masini intr-un sezon rece.

Pregatirea

Bateriile auto pot suferi diverse transformari, ceea ce duce intotdeauna catre uzura lor. Pe timp de iarna, din cauza temperaturilor extrem de scazute, devine esential inspectarea bateriei de catre un profesionist, pentru orice semne de slabiciune. Este un aspect extrem de esential ca sa te asiguri despre optiunea singurei surse de energie a masinii tale.

Anvelopele au nevoie de cat mai multa suprafata de rulare pentru a crea tractiunea necesara. Daca exista probleme de ingrijorare cu referire la nivelul de uzura asupra zonei in care anvelopa se intalneste cu drumul, ia in considerare investitia de anvelope noi de iarna. In combinatie cu franele (care ar trebui inlocuite la circa 50.000 de kilometri) si presiunea anvelopelor, mai ales ca sezonul rece le aplatizeaza, ar trebui sa te straduiesti sa le rezolvi.


Daca nu s-au schimbat lamele stergatoarelor de parbriz de ceva vreme, poti lua in calcul inlocuirea lor cu o pereche noua pentru acest sezon. Totodata, verificarea nivel lichid necesar pentru parbriz si inlocuirea lui cu unul de sezon, este o optiune recomandata.

Necesar

Cateva dintre lucrurile care nu trebuie sa lipseasca dintr-o masina pe perioada deplasarilor in sezon rece
– paturi;
– trusa de prim ajutor;
– lanterna cu baterii de rezerva;
– lopata;
– incarcator portabil;
– lichid de stergator suplimentar;
– perie pentru zapada;
– racleta pentru gheata;
– mancare si apa;
– cabluri pornire;
– manusi;
– saculet nisip;

Condusul

Cand este vreme rea, cel mai bun lucru de luat in considerare este acela de a ramane acasa, deplasarea fiind doar atunci cand este necesar, pentru a evita riscurile care pot fi intalnite. Chiar daca te consideri un sofer cu experienta si abilitati, trebuie luati in calcul si ceilalti participanti la trafic, indiferent cat de sigur te consideri ca poti sa fi.

Sfaturi pregatire masina in sezonul rece

Dar daca totusi trebuie sa iesi in traseu, ia in considerare cateva aspecte. Incearca si condu prudent si pastreaza intotdeauna o viteza mai lenta, avand in vedere ca tractiunea va scadea atunci cand se conduce pe zapada si mai ales gheata. Franeaza usor si mai din timp decat ai face de obicei atunci cand ajungi la o oprire sau este nevoie de un viraj.

Pastreaza neaparat o distanta marita de un autovehicul situat in fata. Incearca si condu masina ca si cum te astepti sa detii mai putin control asupra ei si verifica frecvent pentru a observa daca conditiile drumului s-au schimbat.


Indiferent daca faci deplasari lungi sau scurte, asigura-te de o verificare si o pregatire în prealabil, pentru a avea cea mai buna oportunitate in siguranta intr-un sezon de iarna.
Sfaturi pregatire masina in sezonul rece

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor