Sari la conținut

Sfaturi protejare masina impotriva furtului

  • Utile

Sfaturi protejare masina impotriva furtului, un articol auto care trebuie sa inceapa cu faptul ca nu exista o metoda de protectie 100% eficienta. Conform unor cercetari ample efectuate de germanii de la ADAC, masinile echipate cu acces intrare fara cheie si care sunt din ce in ce mai populare, sunt in prezent si cele mai usor de furat.

Expertii ADAC au verificat pana la 419 de masini si motociclete, iar doar 11 modele au rezistat specialistilor care au incercat sa „fure” un anumit model de masina sau motocicleta in scopul testarii. Metodele de abordare de furt de masini sunt de domeniul trecutului. Hotii exploateaza cu sarguinta vulnerabilitatile din sistemele si tehnologiile digitale din ce in ce mai moderne, utilizate la masinile de noua generatie. Vestea buna este insa ca producatorii implementeaza si tehnologii care-i fac rezistenti la noile tehnici de furt.

Sfaturi protejare masina impotriva furtului

Cunoasterea modului de a proteja eficient o masina impotriva furtului, se bazeaza foarte des pe elementele de baza despre ceea ce nu trebuie facut. Daca nu doresti sa devi o potentiala tinta pentru hoti, merita sa cunosti ce poate creste riscul de furt.

Ai grija de un loc sigur unde parchezi si lasi masina peste noapte. Strazile intunecate si aleile departe de locurile in care trecatorii, apar in mod regulat ca fiind o „atractie ispititoare”. Dupa cum spune o veche si populara zicala romaneasca, „dupa ce au furat caii, in zadar incui grajdul”. Asa ca, este mai bine sa fii atent si sa nu provoci pe altii sa incerce sa-ti insuseasca proprietatea.

Incuie intotdeauna masina si asigura-te ca usile sunt incuiate. In epoca electronicelor, este suficient sa perturbi semnalul pentru a elimina actionarea manuala a încuietorii, in ciuda comportamentului adecvat al masinii (adica semnalizarea cu lumini). De multe ori, soferii si proprietarii nu acorda atentie unor astfel de detalii, pentru ca pur si simplu sunt obisnuiti cu ele. Asa ca, asigura-te ca masina este cu adevarat blocata, apasand sau tragand de manerul usii. Iti va lua doar cateva secunde, iar un astfel de obicei, aparent nesemnificativ, poate fi decisiv pentru siguranta masinii tale.


Nu lasa lucrurile la vedere, de exemplu, portofel, poseta, rucsac sau echipamente electronice, pe scaun, daca nu detii geamuri fumurii la masina. Exista o mare probabilitate ca masina sa nu fie furata, ci avariata din cauza acestora. Hotul va sparge pur si simplu geamul, iti va lua obiectele si va fugi. Deci, este asa-zisa momeala care poate contribui la daune si pierderi mai mari. Este de remarcat faptul ca asiguratorul poate sa nu recunoasca (sau sa reduca) plata despagubirilor intr-o astfel de situatie, intrucat, astfel de situatii ipotetice pot fi incluse in termenii si conditiile generale ca excluderi.

Nu lasa niciodata masina deschisa si cu siguranta nu cu motorul pornit. Daca trebuie, de exemplu, sa deschizi poarta de la casa, sau sa intri rapid la un chiosc, i-a mereu cheile cu tine. Graba te poate costa scump. Pentru tine este un moment normal, doar ca, pentru un hot este o ocazie simpla sa urce in masina si sa plece.

Pune-ti cheile masinii in buzunarul pantalonilor, nu pastrate intr-o jacheta pe care sa o lasi, de exemplu, in vestiarul unui club sau sali de fitness. Acasa, pune cheile intr-un loc sigur, departe de usa. Este surprinzator cati oameni isi pun cheile si documentele masinii chiar langa usa. Sunt aspecte care nu fac altceva decat sa usureze munca hotului.

Cum sa te protejezi impotriva furtului masinii

Cea mai eficienta solutie care poate proteja masina impotriva furtului este instalarea unei protectie antifurt suplimentara. In prezent, pe piata exista multe dispozitive eficiente care vor avea grija de siguranta masinii tale si nu vor permite hotilor să intre. Printre acestea, cele mai populare sunt imobilizatorul, localizatorul GPS, precum si alarma si incuietorile pentru volan, sau schimbator cutie de viteze.

Pe langa sistemele antifurt, merita sa te gandesti si la asigurarea auto. Unele polite ofera asigurare impotriva furtului, dar trebuie avut in vedere ca despagubirile platite nu vor fi intotdeauna atat de favorabile pe cat ti-ai dori. Este dificil sa evaluezi o masina furata, fara a-i cunoaste starea tehnica exacta, motiv pentru care se bazeaza adesea pe medii de piata, care s-ar putea sa nu-l multumeasca pe proprietarul masinii in cauza.

De final

Asa cum s-a mentionat la inceputul acestui articol auto, incă nu exista securitate antifurt care sa permita unui proprietar de masina sa doarma linistit. Niciuna dintre ele nu este 100% eficienta, mai ales ca hotii de masini folosesc metode din ce in ce mai moderne de spargere si furt ale masinilor.

Cea mai buna idee pentru a asigura siguranta masinii tale este sa utilizezi un dispozitiv antifurt. Investeste intr-o asigurare buna, echipeaza masina cu un imobilizator care impiedica deblocarea acesteia si cu o alarma auto. In plus, ascunde un locator in interior, cum ar fi un sistem GPS, datorita caruia vei determina locatia actuala a masinii, atunci cand masurile de securitate anterioare esueaza.
Sfaturi protejare masina impotriva furtului

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact