Sari la conținut

Sfaturi si trucuri pentru parcare masina

  • Utile

Sfaturi si trucuri pentru parcare masina, fiindca exista diferite moduri de parcare, precum cu fata, cu spatele, parcare paralela, intr-un loc predestinat. Iar daca parcarea ti se pare cea mai dificila parte a condusului, autodivers afiseaza cele mai utile sfaturi si trucuri de parcare.

Pentru inceput

Daca ai probleme la parcare, este util sa imparti actiunea in etape si sa efectuezi fiecare pas cu o viteza mica. Cel mai important lucru atunci cand parchezi este sa nu te panichezi niciodata. Trebuie tinut cont de faptul ca orice vehicul din trafic are prioritate si nu poti impiedica ca traficul sa se desfasoare normal, inclusiv pentru pietoni. Cand intalnesti alt vehicul, opreste-te si asteapta ca el sa treaca. In plus, metodelele de vizualizare sunt destul de importante, aspecte care sunt afisate in mod detaliat mai jos.

Parcare cu fata

Mai intai, inainte de a ajunge la parcare, stabilesti pe ce parte si in care zona vrei sa parchezi masina. Verifica situatia si uita-te bine in oglinzi pentru a observa daca exista altcineva in trafic si realizeaza daca locul este suficient de spatios pentru masina si daca poti parca acolo. La final, cand masina este aproape complet pozitionata in locul destinat, intoarce volanul spre inapoi, pentru a fi pe drept.

Parcare cu spatele

Parcarea cu spatele incepe, la fel ca parcarea cu fata, prin parcurgerea pasilor cu privire la situatia existenta. Numai ca, nu te apropia foarte mult de autoturismele langa care doresti sa parchezi si trebuie deplasata masina la ceva distanta de locul in care se doreste efectuarea parcarii. Inainte de manevrare cu spatele, arunca o alta privire in oglinda retrovizoare, oglinzile exterioare laterale si chiar peste umar. In situatia ca doresti sa parchezi pe partea dreapta, de exemplu, dai incet inapoi pana cand in oglinda laterala dreapta vei observa coltul masinii langa care urmeaza sa parchezi. Atunci va trebui sa opresti masina, sa controlezi volanul si sa dai incet cu spatele pana cand vei ajunge in pozitie paralela cu celelalte masini.

Parcare laterala

O parcare laterala poate parea dificila, dar urmand pasii necesari, o poti face destul de lejer. Sa presupunem ca ai gasit un loc potrivit pentru o parcare laterala dreapta. Pentru inceput, tot ce trebuie este sa te asiguri ca ai cel putin un metru si jumatate mai mult decat lungimea masinii tale, iar pentru a realiza asta poti pur si simplu sa te pozitionezi paralel pe locul de parcare.


Dupa ce ai analizat situatia si ai lasat pe ceilalti participanti la trafic sa treaca si totul e in regula, dai in spate si pozitioneaza-ti masina paralel cu masina din fata, la o distanta laterala de circa 80 de centimetri. Dupa care, trebuie sa opresti si sa virezi maxim la dreapta si sa dai incet inapoi pana cand coltul din fata stanga al masinii din spate se afla in mijlocul oglinzii retrovizoare. Volanul trebuie indreptat si vei continua sa dai inapoi pana cand fata masinii tale va trece de masina din fata. Vireaza maxim stanga si continua deplasarea usor, pana cand ajungi paralel cu bordura. Centreaza volanul si asta este tot.

Iesirea din parcare

Pasii pentru o parcare reusita au fost prezentati si nu ramane decat afisarea despre iesirea din locul de parcare, o modalitate care trebuie sa fie executata cu maxima atentie. Pentru a nu pune in pericol masina ta, cat si pe cele parcate in stanga si in dreapta, sau pe cele care se afla in mers, mai trebuie avuti cativa factori care fac ca o iesire din parcare sa fie sigura 100%.

Astfel, cand parasesti locul de parcare fii atent la 2 aspecte. Vireaza doar dupa ce oglinzile tale laterale au trecut de autoturismele langa care ai fost garat si asigura-te temeinic inainte sa reintri pe carosabil.

Sfaturi si trucuri pentru parcare masina

Majoritatea soferilor fara experienta simt o teama cand vine vorba de o manevra de parcare, iar acest lucru este de inteles, mai ales pentru parcari laterale, unde chiar si cei mai experimentati soferi pot intampina dificultati. Trebuie luat in considerare ca practica si perseverenta pot rezolva astfel de aspecte.

Iar dupa cum ai putut observa, exista cateva etape care iti vor fi de foarte mare ajutor in momentul in care va trebui sa-ti parchezi masina. Din fericire, in zilele de astazi tehnologia iti da o mana de ajutor, prin existenta senzorilor de parcare si camerele de marsarier, optiuni care fac parcarea cu spatele sa fie mult mai usoara. Si sa nu uitam ca exista si chiar sunt chiar si masini care parcheaza singure!
Sfaturi si trucuri pentru parcare masina

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact