Sari la conținut

Siguranta auto si traversare cale ferata


Siguranta auto si traversare cale ferata, printr-o grija suplimentara de a se evita o coliziune cu o locomotiva de 200 de tone. Nu mai trebuie scris faptul ca trenurile „castiga” intotdeauna si de acea este bine ca fiecare sa urmeze cateva sfaturi, fie daca se afla la volanul unei masini, fie pieton.

Pentru siguranta auto la traversare calea ferata cu bariere sau fara, fiecare sofer trebuie sa fie constient de potentialul pericol si sa astepte intotdeauna un tren care se afla miscare. Intersectarea unui drum public cu calea ferata, constituie una dintre cele mai periculoase zone intalnite in traficul rutier.

Siguranta auto si traversare cale ferata

In aceste zone, reducerea vitezei sau oprirea (dupa caz) si marirea atentiei, sunt singurele aspecte care pot face diferenta intre a trece in siguranta, sau a fi implicat in accident, si de multe ori astfel de lucruri pot face diferenta intre viata si moarte.

Apropiere trecere la nivel cu calea ferata

De indata ce ai observat un indicator care anunta o trecere la nivel cu calea ferata, redu viteza si respecta limitele de viteza afisate pe traseu. Nu incerca sa depasesti pe ceilalti participanti la trafic auto. Daca observi ca barierele incep sa coboare, opreste neaparat si nu incerca sa le ocolesti sau sa treci pe sub ele.

Opreste, priveste si asculta

Ramai atent cand traversezi sinele de cale ferata, nu-ti distrage atentia cu telefonul, iar daca asculti la casti, scoate-le de fiecare data cand te apropii la o trecere de de nivel cu calea ferata. Respecta semnalele luminoase si acustice, barierele instalate la trecerile de nivel cu calea ferata si asigura-te înainte de a face vreo manevra de traversare a unei treceri la nivel cu calea ferata.


Cu noile tehnologii, unele trenuri sunt mai silentioase, asa ca, daca te afli in masina, este bine sa reduci nivelul volumului la radio si sa asculti cu atentie cand te apropii de o astfel de zona. Niciodata nu trebuie sa te bazezi pe claxonul de tren, pentru ca un conductor de tren nu foloseste intotdeauna acest avertisment atunci cand se apropie de o intersectie.

Ofera spatiu

Pastreaza o distanta apreciabila de calea ferata in oricare moment. Aprecierea unei distante poate fi inselatoare daca se observa un tren in departare, deoarece el se misca mult mai repede decat s-ar parea. Nu risca niciodata sa concurezi cu un tren si sa traversezi asa cum probabil ai vazut in filme. Chiar daca un conductor de tren te observa, va dura destul de mult ca o franare de urgenta a acestuia sa aiba efectul dorit. Distanta de franare a unui tren este de cateva sute de metri.

Incearca si fi rabdator dupa ce trece un tren, asteapta ca barierele sa se ridice complet, deoarece exista posibilitatea ca un alt tren sa vina din cealalta directie. Continua traversarea numai daca esti sigur si nu te opri niciodata pe calea ferata.

Daca vehiculul se opreste vreodata pe sinele de tren, iesi imediat si paraseste locul de unde vine trenul. Indeparteaza-te cat mai rapid, numai ca nu alerga in aceeasi directie in care se deplaseaza el, deoarece in momentul coliziunii, acesta va impinge vehiculul si alte resturi, care vor veni catre tine.
Nu neglija si suna urgent la 112 pentru a anunta incidentul.
Siguranta auto si traversare cale ferata

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact