Sari la conținut

Test simplu verificare amortizoare masina

  • Utile

Test simplu verificare amortizoare masina, stiind ca functia principala a amortizoarelor este de a mentine rotile masinii pe suprafata drumului, denivelarile de pe suprafata drumului fiind absorbite si neutralizate de amortizoare.

Absorbtia loviturilor preluate de catre amortizoare, impiedica masina sa sara si mentine franele in cea mai buna functionare posibila. In plus, amortizoarele care functioneaza corect, ajuta anvelopele sa ruleze cel mai bine. Prin urmare, exista o legatura evidenta intre aceste elemente, doar ca, aceste functii sunt frecvent neglijate.

Test simplu verificare amortizoare masina

Amortizoarele care nu functioneaza bine, pot avea un impact semnificativ asupra sigurantei masinii si a celorlalti participanti la trafic. Asa ca, realizeaza singur un test de verificare a starii amortizoarelor, prin cateva intrebari simple.


* Ai probleme in a mentine masina in linie dreapta in vant transversal?
* Masina ta are tendinta de a se lasa de fata in jos la franare?
* Masina sare cand conduci pe o suprafata de drum neuniforma?
* Trebuie sa redresezi masina cand iesi dintr-o curba, pentru a mentine masina in linie dreapta?
* Ai observat uzura neregulata a anvelopelor masinii?
* Exista semne de uzura pe banda de rulare a unei anvelope?
* Daca apesi pe un colt al masinii, masina continua sa sara si sa topaie de mai multe ori?

Daca ai raspuns „da” de cel putin 2 ori la intrebarile de mai sus, atunci este bine sa ai in vedere sa inlocuiesti amortizoarele.

Conducere adesea cu amortizoare uzate

Amortizoarele se uzeaza in timp, mai ales ca multi soferi conduc cu ele prea mult timp. Ar trebui verificate daca masina se simte prea rigida, sau masina valseaza prea usor. Cel mai bine este realizarea unei verificari regulate, de exemplu la fiecare 20 000 de kilometri, mai ales ca in timpul intretinerii majore a masinii, amortizoarele sunt, de asemenea, piese care este bine sa fie verificate. Adesea poti observa singur daca sunt „in zona de pericol”.

In cazul in care observi oricare dintre semnalele afisatemai sus in articol, sau ai indoieli cu privire la starea amortizoarelor, este recomandat sa consulti un mecanic auto profesionist pentru o evaluare detaliata si, daca este necesar, pentru inlocuirea lor. Amortizoarele in stare buna sunt esentiale pentru siguranta si performanta generala a masinii.
Test simplu verificare amortizoare masina
Ramai conectat cu acest site auto, devino un urmaritor al paginii noastre pe Facebook si comenteaza articolele in pagina, dar, distribuie si prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor