Sari la conținut

Tractare rulota cu frigiderul pornit pe gaz


Tractare rulota cu frigiderul pornit pe gaz, un aspect de care trebuie sa se tina cont, mai ales ca un frigider dintr-o rulota sau autorulota este adesea conectat la instalatia de gaz. Este o problema pe care multi nu o considera un lucru periculos, atunci cand conduc. Daca au dreptate sau nu, acest articol auto prezinta optiunile de care trebuie sa se tina cont.

Frigider rulota

Frigiderul din autorulota sau rulota isi poate face treaba in trei moduri; pe 220 V, pe 12 V si pe gaz, dar nu cu toate in acelasi timp. El functioneaza diferit fata de frigiderul de acasa, mai ales ca nu detine un motor pe care sa-l auzi uneori pornind sau oprindu-se.

Conectat cu ajutorul instalatiei electrice la priza masinii, el poate functiona la 12 volti. Dar avand in vedere ca frigiderul din rulota nu se raceste bine la 12 volti, ideal este ca frigiderul sa fie racit in prealabil la 220 volti sau cu gaz. Cei 12 volti incearca sa mentina frigiderul cat mai rece posibil, dar poate exista o pierdere a racirii, mai ales la deplasarile lungi.

Ca urmare, frigiderul cu absorbtie nu este de fapt potrivit pentru functionarea la 12 volti pe o perioada lunga, fara o alimentare la o tensiune de 220 volti, iar pentru pastrarea unei temperaturi reci, trebuie tinut frigiderul inchis cat mai mult posibil.

Majoritatea frigiderelor au un control al temperaturii de la 1 la 7, numai ca acesta nu functioneaza ca si frigiderul de acasa. Pe vreme calda, din cauza temperaturilor exterioare ridicate, oamenii sunt adesea tentati sa creada ca cel mai bine este sa fie setat in pozitia cea mai rece (7). Doar ca acest lucru are de fapt efectul opus. Frigiderul va incepe sa produca si mai multa caldura, pe care va fi dificil sau imposibil sa o disipeze.


Acest lucru va face ca frigiderul sa se incalzeasca in loc sa se raceasca. Cea mai buna pozitie setata este 3 sau 4, deoarece frigiderul cu absorbtie dintr-o autorulota sau rulota se raceste mai bine pe o vreme extrem de calda la o setare mai scazuta.

Functionare frigider cu absorbtie

Agregatul frigiderului este umplut cu amoniac, care este lichid atunci cand frigiderul nu este in stare de functionare. Prin intermediul unei surse de incalzire, aceasta poate fi de 200 volti, 12 volti sau gaz, acest lichid este transformat in gaz si astfel caldura este extrasa din mediu, facand frigiderul rece. Acest proces creeaza caldura, care trebuie sa se piarda prin gratarul frigiderului existent in spatele lui. Eventual, se pot plasa ventilatoare suplimentare in fata grilei de evacuare.

Tractare rulota cu frigiderul pornit pe gaz

Tractarea unei rulote cu frigiderul pornit pe gaz, este este permisa, in cateva tari de „afara” numai daca instalatia de gaz este echipata cu un asa numit senzor de impact. Este optiunea care asigura ca gazul nu poate iesi in cazul unui accident, sau a ruperii unei tevi. Totusi, exista mereu indicatii ca o deplasare cu rulota sau autorulota, sa se faca neaparat cu robinetul la butelie inchis.

Daca se procura totusi un astfel de senzor de impact, trebuie stiut ca se poate tracta rulota cu butelia de gaz deschisa, doar ca, gazul se poate folosi doar pentru incalzire, nu si pentru frigider. Recomandarea este ca frigiderul din rulota sa fie trecut intotdeauna pe functionare la 12 volti in timpul deplasarii.

Prevenire accident

In cazul unui accident auto, in niciun caz nu trebuie eliberat gaz. Se poate preveni acest lucru conectand un sistem de siguranta la regulatorul de presiune. Blocajul previne curgerea necontrolata a gazului din butelie dupa un accident. Daca nu exista o astfel de optiune, robinetul de la butelie trebuie sa fie pe inchis.

Statii de alimentare

Un frigider cu gaz nu trebuie pornit la o benzinarie, deoarece functioneaza cu flacara deschisa. Prin urmare, buteliile de gaz trebuie sa fie inchise. Deoarece, in practica, apare neglijenta de a se opri gazul inainte de a ajunge la o statie de alimentare, nu este recomandat condusul cu robinetul de gaz deschis la butelie.

Instalare si intretinere

Buteliile de gaz nu trebuie niciodata sa stea nefixate, sau așezate langa materiale combustibile. Ele trebuie pozitionate in pozitie verticala si fixate cu un suport puternic. Furtunurile de racord trebuie verificate in fiecare sezon, mai ales ca fiecare furtun de gaz are o data de productie si unii producatori adauga si o data de expirare. Asa ca mare atentie la acest aspect, pentru a preveni o scurgere.

Concluzie

Acum, dupa ce ai aflat aceste informatii si probabil faci iesiri cu rulota, esti invitat sa adaugi votul tau referitor la acest subiect dedicat functionarii frigiderului de rulota in mers. Ideal este sa argumentezi votul printr-un comentariu la acest articol auto in pagina noastra din Facebook, pentru o mai buna informare a celor care citesc acest articol.
Tractare rulota cu frigiderul pornit pe gaz

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Consideri o alegere buna functionare frigider rulota in mers

Daca ti s-a parut util acest articol, distribuie si la alti proprietari de rulote si autorulote si te asteptam cu un like pentru pagina noastra din Facebook.


Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact