Sari la conținut

Trapa plafon vizavi plafon panoramic


Trapa plafon vizavi plafon panoramic, chiar daca aceste termene sunt adesea folosite, dar cu siguranta exista o diferenta intre ele. Ambele sunt optiuni in plafonul masinii care permit intrarea razelor solare si a aerului proaspat in interior, iar aici se termina toate asemanarile, fiindca exista factori care le diferentiaza.

Ce este o trapa

O trapa este un panou de pe acoperisul unei masini, care are o optiune de a culisa in interiorul plafonului, fie pentru a permite accesul luminii, fie cel al aerului, in interior. La inceput, o trapa era un panou metalic solid care se potrivea cu culoarea masinii, dar prin care nu puteai vedea. Cu toate acestea, permitea sa se incline pe spate, sau sa se deschida complet, astfel incat sa permita patrunderea luminii de la soare si a aerului curat. Astazi, un astfel de model de trapa nu se mai afiseaza in mod obisnuit pe autoturisme.

Avantaje trapa

Trapa permite intrarea luminii si a aerului, cruciale pentru vizibilitate si confort. Cand conduci, actioneaza ca un aparat de aer conditionat, permitand aerisirea masinii. Trapa contribuie, de asemenea, la aspectul estetic al masinii, prin oferirea unui aspect modern si sportiv.

Aceasta componenta auto este la indemana atunci cand nu se doreste sa se deschida geamurile din cauza sunetului deranjant al curentilor de aer. O data deschisa, va fi o circulatie a aerului cu un zgomot mult mai redus. Pe langa climatul rece, permite si intrarea de lumina, ceea ce da o senzatie placuta.

Dezavantaje trapa

O trapa care este blocata poate fi un aspect frustrant, deoarece poate lasa sa patrunda ploaia, zapada si praful. De asemenea, atunci cand peste masina au trecut ceva ani, trapa poate permite patrunderea apei, mai ales daca nu a fost intretinuta corespunzator. Inlocuirea unei trape defecte poate fi destul de costisitoare.


Ce este un plafon panoramic

In ultimii ani, acoperisurile la masini cu plafon panoramic au devenit destul de cunoscute. Acest tip de plafon consta in panouri mari de sticla pe toata lungimea acoperisului masinii, fiind cel care permite ca lumina sa patrunda atat pe scaunele din fata, cat si pe cele din spate. Acest tip de plafon vine in doua stiluri: model fix, sau cu geamuri de sticla care pot culisa pe inchis si deschis.

Avantaje plafon panoramic

Avantajul principal al unui astfel de plafon este acela ca poate permite cantitati suficiente de lumina. Exista unelele modele de vehicule care au optiunea de reglare a spatiului de lumina naturala care patrunde in masina. De asemenea, se poate deschide pentru a permite circulatia aerului. Aceasta piesa auto face ca masina sa para mai eleganta si mai sportiva.

Dezavantaje plafon panoramic

Un dezavantaj al unui astfel de model plafon este ca poate lasa sa patrunda prea multa lumina, chiar si atunci cand nu este necesar. Mai mult, plafoanele panoramice compromit intimitatea pasagerilor din masina. In timp, componentele din jur se pot uza, ducand la scurgeri si infiltratii. Inlocuirea acestei componente auto este extrem de costisitoare, mai ales ca fiind fiind din sticla, se poate si sparge.

Trapa plafon vizavi plafon panoramic

Scopul principal, al acestor componente auto, este de a lasa aerul si lumina sa patrunda in interior. Nu trebuie sa fie deschise pentru a lasa lumina, datorita constructiilor din sticla. Cu toate acestea, poate fi necesar sa fie deschise daca se doreste putin aer. Prin glisare, se permite atat patrunderea de lumina naturala, cat si aer proaspat.

O diferenta notabila intre o trapa si un plafon panoramic, este acea ca o trapa standard se deschide pentru a lasa sa intre putin aer, pe cand, cel din urma aluneca pana la capat pentru a expune o zona deschisa pe plafonul masinii. Cu toate acestea, exista si unele modele masini moderne, care au trape glisante care se deschid pana la capat.

Care tip de trapa este cel mai bun

Majoritatea proprietarilor de masini prefera modelul de trapa incorporata, deoarece este usor de operat si nu este atat de predispus la uzura. Cu acest acest sistem de trapa, panoul aluneca intre plafon si un sistem de ghidare interior. Plafoanele panoramice sunt, de asemenea, grozave, deoarece permit o iluminare suficienta in masina si aduc un plus aspectului caroseriei.

Concluzie

Daca nu deti o masina decapotabila, cu un acoperiș detasabil, atunci una cu o trapa in dotare este cel mai bun lucru. De obicei, trapele vin intr-o varietate de forme si dimensiuni si ajuta sa se profite la maximum de exterior, precum si la imbunatatirea ventilatiei masinii.

Atat trapele, cat si plafoanele panoramice sunt componente auto frumoase, dar pot fi costisitoare de reparat sau de inlocuit. Daca ai in dotare astfel de modele, recomandarea este ca acestea sa fie aspirate si curatate si este bine ca toate piesele in miscare sa fie lubrifiate in mod regulat, pentru a ajuta la prevenirea problemelor nedorite.
Trapa plafon vizavi plafon panoramic
Daca consideri interesant acest articol, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor.

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact