Sari la conținut

Verde intermitent la semafor


Verde intermitent la semafor, un articol auto dedicat acelor soferi care nu cunosc semnificatia luminii intermitente dintr-o intersectie semaforizata. Multi suntem dintre cei care ne aflam la volan si am intalnit intersectii, in orase din tara si cele din afara, in care sunt montate semafoare suplimentare cu lumina verde intermitenta.

Exista insa soferi care gasesc banda intai ocupata de masini care nu urmeaza sa vireze dreapta si incep sa claxoneze insistent. Convingerea lor este ca cei stationati la semafor incalca legea si ca trebuie sa elibereze banda. Sunt acea categorie de soferi care nu cunosc legislatia rutiera. Insa, mai exista si categoria celor care sunt tupeisti la volan, sunt nerabdatori in trafic si nu au respect pentru cei care circula regulamentar.

Verde intermitent la semafor

In situatia in care o intersectie semaforizata este dotata cu un semnal verde intermitent si care este bineinteles si functional, soferii au voie sa execute un viraj la dreapta, dar nu sunt obligati sa o si faca.
Iata ce este reglementat in Codul Rutier, in Art.59.,alin.4
„Cand un semafor cu trei culori are o lumina verde intermitenta suplimentara, montata la acelaai nivel cu lumina verde normala a semaforului, sub forma unei sageti verzi pe fond negru, cu varful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifica permisiunea pentru vehicule de a-si continua drumul in directia indicata de sageata, indiferent de culoarea semaforului electric, cu conditia acordarii prioritatii de trecere vehiculelor si pietonilor care au drept de circulatie.”


Trebuie adus la cunostinta faptul ca soferii care claxoneaza pentru ai determina pe cei din fata lor sa treaca de semaforul cu semnal verde intermitent, pot fi sancționati. Acestia pot sa primeasca penalizari de patru sau cinci puncte-amenda pentru claxonat in mod abuziv, prin amenzi cuprinse intre 580 lei si 725 de lei.

Este pacat ca Romania sa devina o campioana la astfel de comportamente in trafic.
Un sofer cu bun simt nu poate decat sa provoace si pe ceilalti din trafic sa devina la fel, prin acelasi respect afisat. Chiar daca acest articol auto afiseaza un subiect cu oarecare vechime, intotdeauna o promovare duce mereu la o cat mai buna cunoastere.
Verde intermitent la semafor

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor