Sari la conținut

Vigneta Austria online


Vigneta Austria online, avand in vedere ca Austria este o destinatie populara pentru vacantele de iarna si o tara de tranzit pentru deplasarile in Europa. Insa, pentru a descoperi unde este valabila si cum se poate cumpara online, afla urmarind acest articol auto.

Harta drumurilor austriece care necesita detinerea unei vignieta, este afisata sub forma de fisier pdf si poate fi descarcata de pe site-ul operatorului sistemului de plata printr-un click pe Vignette.

Vigneta Austria online

Un sistem electronic de vignete este in vigoare in Austria de la 1 decembrie 2017. Aceasta este o reala optiune pentru soferi, deoarece pot cumpara o vigneta austriaca pe o perioada de 10 zile, 2 luni, sau un an, prin achizitionare directa de pe site-ul dedicat – clic pentru a o deschide intr-o fereastra noua.

Pentru a evita eventuale neintelegeri, exista un sistem care permite sa verifici valabilitatea vignietelor pentru un anumit vehicul – trebuie doar sa accesezi https://evidenz.asfinag.at si sa furnizezi datele necesare. Merita sa o faci mai ales atunci cand conduci o masina de imprumut, mai ales ca soferul este responsabil pentru infractiuni legate de lipsa vignetelor. Achizitionarea unei vignete pentru o masina iti ofera si dreptul de a tracta o remorca, cu conditia ca greutatea ansamblului sa nu depaseasca 3,5 tone.

Austria – viniete lipite de parbriz

Mare parte din soferii care ajung in Austria sau doresc sa tranziteze aceasta tara, achizitioneaza vigneta la granita, fie o benzinarie, pot sa ceara o vigneta in magazine, sau se uita dupa cea mai apropiata baza ÖAMTC (club auto austriac). Trebuie neaparat avut in vedere ca vigneta trebuie fixata pe parbriz, fie in centru, fie pe marginea din stanga a parbrizului, cand este privita dinspre sofer, dar nu pe suprafata innegrita a geamului.


Vigneta electronica pentru Austria este o alternativa la vignetele lipite. Versiunea digitala a vignetei este legata de numarul de inmatriculare al masinii. Prin urmare, nu trebuie sa fie lipita pe geamul masinii. Cu toate acestea, trebuie stiut ca achizitionarea vignetei electronice online in magazinul ASFINAG sau prin aplicatia „Unterwegs”, este valabila cel mai devreme in a 18-a zi de la cumparare . Acest lucru se datoreaza reglementarilor in legatura cu legea consumatorilor. Atunci cand este achizitionata de la punctele afisate mai sus, vinieta digitala este valabila imediat.

Vignete in Austria si pentru motociclete

In multe tari, motocicletele sunt scutite de taxe sub forma de vigniete. Totusi, acest lucru nu se aplica Austriei. Aici vignetele nu sunt doar necesare, ci si surprinzator de scumpe (putin mai mult de jumatate din pretul unei vignete pentru un autoturism). Pentru a evita o amenda, vignieta trebuie sa fie lipita in locul potrivit. Se recomanda ca acesta sa fie pe o componenta, a unui vehicul cu doua roti, care nu poate fi inlocuita in circumstante normale. Aceste instructiuni se refera la rezervorul de combustibil sau la furca suspensiei fata. Este posibil ca ea sa fie lipita si pe sectiunea de parbriz. Totusi, se indica clar ca vignieta lipita de portbagaj este invalida.

Sanctiuni pentru lipsa vignietelor

Valabilitatea vignietelor este verificată de serviciul autostrazi si inspectia rutiera, dar exista si camere instalate de-a lungul autostrazilor. Legea austriaca permite afisarea pe parbriz doar a doua vigniete locale diferite. Cele depasite ca perioada trebuie indepartate. In Austria, amenzile pentru nedetinerea unei vignete incep de la 65 pana la 120 euro (motocicleta / masina pana la 3,5 tone) si se deconteaza la fata locului. Daca nu facem acest lucru si decidem sa conducem in continuare, amenda poate ajunge pana la 3 000 de euro. Vigneta trebuie sa fie neaparat lipita!

Austria – taxe suplimentare pentru tuneluri

Unele drumuri din Austria au taxa electronica pe portiune de drum. Acest lucru se aplica sectiunilor de tuneluri pentru care s-au cheltuit sume uriase, iar taxa se poate achita fie la intrare in tunel, fie cu un bilet unic sau anual achizitionat anterior.

Asa ca, uneori cumpararea unei vignete nu este suficienta si va trebui sa platesti in plus pentru unele tuneluri sau alte tronsoane de drum. Intrarea în acestea se face prin zone unde se plateste taxa.
– A9 – Bosrucktunnel (5 EUR);
– A10 – Katschbergtunnel / Tauernttunnel (11 euro);
– A11 – Karawankentunnel (7 euro);
– A13 – Hangbrücken Schönberg-Matrei (9,50 euro);
– S16 – Arlbergtunnel (9,50 euro);

De final

Pe langa lipsa vignetei, politia austriaca este cunoscuta si pentru inspectiile amanuntite si starea tehnica proasta a unor masini, iar lipsa unui echipament auto poate duce la amenzi mari si cu luarea placutelor de inmatriculare, sau chiar confiscarea masinii in sine. Afla mai multe accesand Echipament auto si limite viteza Europa

Prin urmare, trebuie sa te gandesti putin mai repede la achizitia ei, chiar inainte de deplasarea planificata. Achizitia este foarte simpla, se merge pe site, se selecteaza tipul de vigneta, introducere numar de inmatriculare al masinii si adresa de e-mail, setare tipul de plata (card, PayPal, transfer online), platit si așteptata confirmarea achizitiei pe e-mail.

Pentru cat mai multe informatii privind harta a drumurilor cu taxa si a autostrazilor din aceasta tara, precum si o lista de preturi vigneta valabila in Austria pentru vehicule de pana la 3,5 tone, pot fi descoperite si pe Asfinag.
Vigneta Austria online

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact