Sari la conținut

Viteza maxima autostrazi Olanda

  • Utile

Viteza maxima autostrazi Olanda a fost limitata de la 130 km/ora la 100 km/ora pe timpul zilei, ca masura de protectie a mediului. Noua viteza maxima de 100 km/ora a intrat in vigoare oficial incepand cu data de 16 martie 2020,  fiind un proiect initiat de guvernul olandez.

Viteza maxima autovehicule a fost redusa la 100 de kilometri pe ora pe autostrazi Olanda. Între orele 19:00 si 6:00 este în continuare permis sa se circule cu 120 km/ora sau chiar 130 km/ora, in locurile unde nu este permis in timpul zilei.

Viteza maxima autostrazi Olanda

Limita de viteza care trebuie aplicata este afisata pe indicatoarele existente de-a lungul soselei si deasupra, pe panourile de trafic electronic. Viteza afisata indica viteza maxima în acel moment. Aceste limite afisate electronic, se pot schimba in momentul blocajelor de trafic, un accident, sau atunci cand vremea este rea.

Panourile vor indica o viteza mai mica decat indicatoarele rutiere clasice care sunt postate pe marginea drumului si se va lua in calcul doar viteza afisata electronic. Aceasta nu este o viteza consultativa, ci este o limita obligatorie care trebuie respectata.

Viteza recomandata

În unele zone, o limita de viteza recomandata este indicata de acele semne de circulatie patrate albastre cu text alb (A4). Adesea, un alt semn rutier va indica de ce se recomanda condusul mai încet decât limita de viteza in acea zona. Aceasta implica de obicei o curba strânsa, dar o limita de viteza avizata se poate aplica si în alte situatii periculoase de trafic.


În principiu, poti conduce mai repede cu un semn care indica o viteza recomandata. Cu toate acestea, acest aspect este mai mereu descurajat. De exemplu, la viteze mai mari poti derapa dintr-un viraj, sau nu frânezi la timp pentru o situatie in trafic pe care poate nu o poti observa.

Viteza minima

Nu exista viteza minima pe drumurile din Olanda, dar daca conduci foarte încet si astfel ajungi sa creezi ambuteiaje, sau pui în pericol alte aspecte din trafic, poti fi amendat.

Pe soselele rapide si autostrazi se aplica o viteza minima de constructie (viteza minima pe care un vehicul trebuie sa o detina pentru a putea circula pe un anumit drum):
– ai voie sa conduci pe autostrazi numai daca vehiculul tau poate si are voie sa circule cu cel putin 50 km/ora sau 60 km/ora;

Limita de viteza masini cu remorca

Pentru deplasarea cu o remorca, sau cu o rulota, viteza maxima pe autostrazi este de 90 km/ora daca greutatea remorcii ramane sub 3500 kg. Atunci cand greutatea depaseste 3 500 kg, viteza maxima de deplasare este de 80 km/ora.

Viteza maxima camioane

Limita de viteza pentru camioane, care inainte era de 80 km/ora, nu se va modifica, ramanand aceiasi in continuare pentru traficul de marfa desfasurat. Toate acestea sunt unele dintre masuri de reducere a poluarii, Olanda avand o mare problema datorita cresterii constante a normele de poluare impuse de Uniunea Europeana la nivelul fiecarei tari din comunitate.

Amenzi, limite de viteza, echipamente auto

Daca intentionezi sa calatoresti in Olanda cu masina, verifica pentru ce trebuie sa te pregatesti:
– Documentele care vor fi necesare pentru a trece frontiera olandeza (in caz ca esti verificat), sunt carte de identitate sau pașaport;
– Merita sa deti Cardul European de Asigurari de Sanatate, pentru a beneficia de îngrijirea medicala de baza in Tarile de Jos;
– Cand conduci o masină in Tarile de Jos, este posibil sa ai maximum 0,5 % alcool in organism. De asemenea, nu trebuie sa platesti taxa de autostrada;
– Exista amenzi mari pentru incalcarea regulilor de circulatie, asa ca este mai bine sa nu depasesti limita de viteza;

Amenzi

– Pentru depasirea limitei cu 10-20 km/ora poti primi o amenda de 72-194 euro;
– Pentru depasirea limitei cu 30-50 km/ora, amenda este peste 325 euro;
– Poti primi o amenda de 95 de euro pentru parcare gresita;
– Pentru concentratia crescuta de alcool in sange, amenda este de 360-500 de euro;

E bine de stiut: Limite de viteza in Germania

Echipament auto obligatoriu

Cand conduci pe drumurile olandeze, obligatoriu sa ai in masina, este triunghi reflectorizant, vesta reflectorizante, stingator de incendiu, trusa de prim ajutor si becuri de rezerva.


Despre Tarile de Jos

In prezent, aceasta tara are un nivel de amenintare terorista 3, asa ca trebuie sa fii precaut pe perioada stationarii si sa iei in serios toate avertismentele. Cand vizitezi diverse orase, trebuie sa ai la tine un act de identitate. Acest lucru se aplica adultilor si persoanelor incepand cu varsta de 14 ani. Poti primi o amenda daca nu-l ai.

Tarile de Jos permit sa ai o cantitate mica de droguri usoare. Poti avea maxim 5 mg de marijuana, hasis sau substante similare. Exista o sanctiune grava pentru depasirea acestei limite.

Cat de repede te poti deplasa in UE

În alte tari din Uniunea Europeana, viteza maxima este inca de 120 km/ora in Belgia, Elvetia, Suedia si Portugalia. Franta, Spania si Italia au viteza maxima actuala de 130 de kilometri pe ora, iar pentru Germania, nu exista o limita de viteza pentru unele autostrazi. Numai ca, oricare sofer care incalca limite de viteza afisate, precum viteza maxima admisa, sau o limita de viteza, trebuie sa se astepte la amenzi sau sanctiuni destul de consistente.
Viteza maxima autostrazi Olanda

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact